Kan je een rode kaart krijgen als je een team genoot tackelt bij voetbal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op 16 oktober 2021 kreeg keeper Aaron McCarey van Glentoran F.C. in de NIFL Premiership, de hoogste voetbalcompetitie van Noord-Ierland, een rode kaart nadat hij teamgenoot Bobby Burns tegen de grond had gewerkt in een wedstrijd tegen Coleraine F.C.. Bobby Burns had eerder de bal verloren waardoor de tegenstander kon scoren. Ja, het kan dus.

Ja dit kan. Er staat nergens in de spelregels vermeld dat het alleen kan aan iemand van de andere partij. Zoals hieronder beschreven is het al eens gebeurd. Het spel wordt hervat met een indirecte vrije trap voor de tegenstander.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100