Hoe verhelp je versleten trappers aan de binnenkant op de trapas?

Onderstussen heb ik mijn mountainbike al langer dan 1 jaar. Normaal blijft een trapper onversleten zitten, maar in iets langer dan 1 jaar tijd heb ik al 3 paar trappers gehad die elke keer in het gat waar de trapas door moet verslijt, waardoor de trapper er elke keer afvalt. Deze trapper kan ik dan niet meer gebruiken. Wat wel opmerkelijk is, is dat het steeds mijn linker pedaal is die verslijt. Mijn rechter pedaal is altijd nog in orde.
Heb wel al elke keer garantie gehad.
De éne zegt dat zijn colega deze pedaal niet vast genoeg heeft gezet. Maar toch komt deze pedaal bij iedere collega los.
Weet iemand hoe ik ervoor kan zorgen dat dit niet meer gebeurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar is het schroefdraad niet (meer) goed passend waardoor ook nieuwe trappers telkens net een beetje speling hebben en losraken. Als je de fabrikant kunt overtuigen dat dit bij aankoop al een foutje in je frame was, zou je een nieuw frame kunnen verlangen. Daarvoor moet het wel zo zijn dat het schroefdraad in de trapasbuis echt niet goed passend is gemaakt en niet dat het is uitgesleten door loszittende trappers. Wat je kunt proberen om de trappers beter vast te zetten is een beetje teflontape op het schroefdraad, zoals dat ook wordt gebruikt bij kranen en waterleidingen. Controleer na elke rit of het nog goed strak zit. Als er eenmaal speling in komt, gaat het daarna heel snel met verder losraken èn met verder uitslijten van het schroefdraad waardoor de passing bij de volgende set trappers nog minder wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100