Wat is de beste manier om buikvet weg te werken?

Ik ben in 3 maanden 8 kg. afgevallen en ben nu heel tevreden over mijn lichaam, alleen is mijn buik nog steeds vrij dik. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik kan nog 2 a 3 kg. afvallen maar ik denk dat mijn buik dan nog steeds dik is. en ik wil ook niet teveel afvallen, dan wordt ik weer te dun. Is het mogelijk om ipv af te vallen gewoon veel buikspier oefeningen te doen om mijn buik strak te vormen?

Toegevoegd na 22 minuten:
ben overigens een man van 27

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geweldig: gefeliciteerd! je bent goed bezig. Begrijpelijk dat je ook je buik platter wilt , nu je in 3 maanden 8 kilo bent afgevallen! Je vertelt niet HOE je bent afgevallen. Heb je ineens de fiets gepakt ipv de auto, of eet je puur gezond en laat je alle suikers en [sport-] drankjes staan? Natuurlijk kun je je aandacht richten op je buik, maar beter is het dit tegelijk met oefeningen voor het hele lichaam te doen. Hiermee kun je dan je hele lichaam op peil houden. Bijvoorbeeld 'normale' oefeningen voor armen/benen etc. maar voor je buik een zwaarder regime, uiteraard op advies bij een 'sportschool'. Dan raad ik je bovendien een fysiotherapie praktijk aan met een oefenruimte/sportschool zodat je medische begeleiding krijgt. Als je over genoeg discipline beschikt, dan zou je het in je eigen huis kunnen bereiken. Wanneer je dagelijks oefeningen zou doen, een leuke oefening zou zijn met de hoelahoep, maar 'gewone' buikspieroefeningen kunnen natuurlijk ook. Er is één oefening die heel erg zwaar is, maar wel thuis gedaan kan worden. Dat is 'kikkeren'. Je gaat op je hurken zitten en springt op en neer als een kikker. Het is heel erg zwaar. probeer het maar eens een paar keer achter elkaar. Je zou dit per dag 5 keer moeten doen de eerste week, daarna opvoeren naar 6 en vervolgens oplopend na een paar weken 10 x per keer. Wanneer dit jou redelijk afgaat, zou je het moeten opvoeren tot zelfs 3 x 10 per keer. Let op: het is echt zwaar en als je dit doet, wees voorzichtig en forceer niets. De eerste keren kun je je vasthouden aan de deur of aan de tafel, zodat je niet uit evenwicht raakt en valt. Antwoord De beste manier is de manier die voor jou werkt. Je kunt het zelf thuis doen, of bij een 'sportschool' met of zonder begeleiding. Het is dus afhankelijk van jouw discipline, wil je er geld aan uitgeven [sportschool] en hoeveel tijd wil je er aan besteden? Succes.

Wees je er wel van bewust dat plaatselijke vetverbranding niet mogelijk is. Als je dus je buikvet wilt wegwerken kan het zijn dat het vet eerst op een andere plek weg gaat. Op welke plek jij het meest of minst aanleg hebt om vet vast te houden is genetisch bepaalt. Hier is verder dus weinig aan te doen. Succes met afvallen!

Bronnen:
http://www.supplementenfacts.nl/supplement...

Naast voldoende lichaamsbeweging is het belangrijk om de hormoonbalans te herstellen. Oestrogeendominantie kan tot vele klachten leiden en buikvet stimuleren. Bij oestrogeendominantie is het oestrogeen te hoog ten opzichte van het progesteron. Middels voeding en bepaalde middelen kan je dat in balans brengen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik dacht even aan het progesteron vanuit vrouwenperspectief. Bij mannen is de hormonenboel wat anders maar vaak ook een te hoog oestrogeen.

Bronnen:
http://goedgezond.info/2015/01/buikvet-en-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100