Als mijn zoontje pas op zijn tiende op voetbal gaat, heeft hij dan een zware achterstand?

Hij is nu acht, en wil graag op voetbal. Hij zit nu op een andere sport, van mij moet hij daar nog een poosje mee doorgaan. Bovendien is het voetballen praktisch gezien lastig ivm halen en brengen. Mijn man is van mening dat ons kind eerder moet beginnen met voetbal, anders zou hij nooit in zijn team goed opgenomen worden vanwege de achterstand. Wie heeft hier ervaring mee of iets zinnigs hierover te zeggen? Ik twijfel.

Toegevoegd na 57 minuten:
Ik bedoel natuurlijk niet dat hij een prof moet worden - Ik wil gewoon niet dat zijn "agenda" overvol zit met twee extra keren sport. Ikzelf vind het halen en brengen ook erg moeilijk te combineren met mijn baan en overige activiteiten- dochter zit ook op dansen e.d. Maar bekend van voetbal is dat velen op hun vijfde of zesde beginnen! Dus als je op je tiende aansluit, blijf je dan eeuwig het kneusje? Hij is trouwens een sportief mannetje en oefent veel op straat. Zou toch een pluspunt moeten zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij heeft nu al een achterstand, en die zal dus steeds meer toenemen. Dus ik raad je aan om je zoontje nu al op voetbal te doen, ook omdat hij het zelf graag wil, ook belangrijk.

Een zware achterstand? ........Nee! Het is recreatief voetbal, dus aan een achterstand kunnen we absoluut niet denken. Als hij over 2 jaar wel naar een voetbal vereniging gaat is hij nog vroeg genoeg om carriere te maken als amateurvoetballer, en zal ook dan nog de kans kunnen creëren om rond zijn 17de/18de eruit gepikt wordt om door te stromen naar het professionele voetbal! Maar laat hem eerst nog maar lekker 8 jaar oud zijn.

ligt eraan of hij weleens eerder heeft gevoetbalt ik zat er vroeger ook op ik was in het begin hartstikke slecht maar als je er al zo'n 3 weken op zit dan kan je het best redelijk licht eraan of hij voetbal echt wilt leren oefen trucs op youtube en kijk op internet altijd wel wat je kunt zien hoe goed hij kan voetballen er zijn veel niveau's eigelijk hoe lager de letter en het getal hoe hoger je zit bijvoorbeeld D1 best wel hoog A3 zeer hooog F13 hartstikke laag begrijp je het nu ik hoop dat je er iets aan hebt

Veel jongens beginnen eerder. Maar je kunt op verschillende niveau's beginnen. hij zal in het begin in een niet te moeilijk team geplaats worden. er zijn wel meer jongens die pas beginnen met voetballen als ze 10 zijn.

dit hangt er vanaf of je zoontje gewoon voor de lol wil gaan voetballen of dat hij echt voor de selectie teams wilt gaan. in dat laatste geval kan je hem het beste nu al op voetbal laten, als het om dat eerste gaat maken die 2 jaar niet uit

Ik ging op mijn veertiende op voetbal en ik begon in een laag team maar het jaar daarna zat ik in het eerste team en heb absoluut geen achterstand. En hoezo zou hij het kneusje zijn, want ze doen je in een team waar jij in hoort met mensen met dezelfde kwaliteiten en als je plezier in het spel hebt dan is dat leuk ook al ben je niet de beste voetballer

Hij zou vast niet het kneusje van het team worden. Als het niet een hele kleine club is, wordt je zoon in een team geplaatst wat zijn niveau is. Dus iedereen van dat team is even goed. Hij zal niet naar de E1 gaan, maar naar wat lager, maar je zegt dat hij sportief is, dan denk ik zelf dat hij redelijk snel op pikt en dat hij zo verder kan stromen.

hoe langer je wacht hoe meer achterstand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100