Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom hebben boksers wel eens een touwtje om hun spieren zitten?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Sport
4.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Die touwtjes ( kruang rang) komen vanui het thai boxen. Ze horen van oorsprong bij een ritueel wat ook iedere Thai uitvoert voor hij een wedstrijd in gaat.
De soms kleurrijke armbandjes: kruang rang, hebben in het muay thai eigenlijk een beetje de zelfde functie als de mongkon ( dit is een soort helm). Alleen is dat op een veel persoonlijker niveau. Het is een soort van bandje, of een stuk stof dat door vele, maar lang niet door alle, boksers gedragen wordt, ook als ze vechten in de ring. Ze dragen het dan meestal om (een) van hun biceps. Men gelooft dat de kruang rang zijn krachten heeft als `gelukshanger`, een soort van amulet, zeg maar. Het zou krachten ontlenen aan geheime kruiden, bezweringen en tover formules. Normaal gesproken krijgt een vechter zijn kruang rang tijdnes de tempel ceremonie die vooraf gaat aan zijn `inlijving` bij het kamp wat hij gekozen heeft. Het wordt gezegend door monniken en het wordt zijn talisman. In Thailand zal geen enkele vechter de kruang rang dragen alleen maar omdat het leuk staat of zo nee, het is daadwerkelijk een object dat voor een vechter veel kan betekenen. Hier in Nederland is het meer gekopieerd omdat ze het gewoon mooi vinden en voert men zelden de officiele ceremonie uit die er bij hoort
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Vinden ze mooi
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding