Waarom is sporten goed?

Naast het feit dat het gezond/ goed voor je lichaam is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

O.a. om de navolgende redenen: 1. Sporten verlaagt je hartslagfrequentie. 2. Sporten vermindert de kans op een hartkwaal. 3. Sporten vermindert de kans op een beroerte. 4. Sporten verlaagt je bloeddruk. 5. Sporten vermindert de kans op darmkanker. 6. Sporten zorgt ervoor dat je botten sterker en gezonder worden . 7. Sporten zorgt voor een betere bloedsomloop en sterkere longen . 8. Sporten geeft een gezondere huidskleur en het je huid elastisch te blijven. 9. Sporten helpt je overtollig gewicht te verliezen en je gewicht op peil te houden. 10. Sporten reguleert je bloedsuikergehalte.

Bronnen:
http://www.minvws.nl/folders/ds/gezond_bew...

Allerlei redenen, afhankelijk van je persoon en de sport. Allereerst maakt het in je lichaam endorfine aan, een natuurlijk hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel. Door sporten voel je je, soms nog uren, gelukkiger. Daarnaast zorgt het bij teamsporten voor een gezellige teamband. Je leert samenwerken en in een groep opereren. Bij individuele sporten leert het je bijvoorbeeld doorzettingsvermogen, onafhankelijkheid en motivatie. Daarnaast vinden veel mensen sporten gewoon leuk, en dat is af en toe ook niet zo slecht.

Voor de ontspanning en de sociale contacten. Toegevoegd op 18-06-2009 19:11:58 Kinderen spelen en volwassenen doen dat ook graag.

Sporten is niet goed voor de mens. Je kan het boek 'lichamelijke oefening' van Midas Dekkers lezen en de wereld gaat voor je open. De waarheid wordt verteld. Dieren sporten ook niet niet en zijn zo fris als een hoentje.....

Ik ben het eens met Wimmie. Ik heb het ook ooit eens geprobeerd maar 3 weken en 2 blessures verder heb ik het weer voor gezien gehouden :-) Dat was een teamsport.. Kijk, af en toe een stukje wandelen, fietsen, Wii Fitten etc kan best goed voor je zijn om je lichaam wat toonbaar te houden maar overdrijf niet zoals vele wel doen. En topsport... de gemiddelde topsporter haalt de 65 niet. En als ie het toch haalt.. niet lopend door alle blessures.

Energie kwijt, zodat je je weer beter kan concentreren als je bijvoorbeeld weer moet leren.

Je maakt even een rush van energie op momenten dat het er niet echt toe doet, zo zou je een rush kunnen overleven op momenten dat het er wel echt toe doet...

Het is ook goed voor je mentaliteit: Je wordt 'sportiever', in teamverband vooral, ontmoet mensen, verlegt je pijngrenzen, leert jezelf kennen. Het is niet allemaal lichamelijk, maar ook mentaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100