Van Marwijk zegt dat de zwakte van Nederland is dat ze soms wat slordig spelen en Spanje scoort weinig. Wat is erger?

Beide punten zijn zwakheden van een ploeg. Nederland scoort goed, maar niet alles is perfect.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het weinige scoren is het ergste. Het gaat bij voetbal volgens mij om zoveel mogelijk (meer dan de tegenstander) te scoren. En of dat nou netjes gebeurt, of slordig... een punt is een punt.

Het mooie is dat slordigheid tot op heden steeds rechtgezet wordt met een (mooi) doelpunt! Dat is dus weer een sterke kant van Nederland en laat Spanje maar moeizaam tot scoren komen. Dat lijkt me voor de Spanjaarden frustrerender. Bovendien hebben we nu weer een goede poortwachter.

Dat ligt er maar helemaal aan hoe het loopt. Eén doelpunt kan genoeg zijn om een wedstrijd te winnen, dat zag je tegen duitsland. En één fout kan fataal zijn, waardoor er een winnend doelpunt valt. Maar als slordig spel wordt gecompenseerd door meer doelpunten dan de tegenpartij, dan winnen wij. En het gaat tenslotte om de winst.

Het maakt mij niet uit hoe er gescoord wordt, als het maar gebeurd. Dus het lijkt mij een grotere handicap om moeite te hebben met scoren dan het feit dat het niet gelikt voetbal is.

Als Vlaming ga ik supporteren voor Nederland. Toch denk ik dat Spanje op alle punten sterker is en meer kans maakt. Als een Spanjaard een pass geeft komt die altijd aan en is onmiddellijk bespeelbaar , het is een hecht team ,maakt heel weinig fouten ,alleen in de afwerking is men té aftastend en het spel is veel te traag. Nederland moet het vooral hebben van zijn grote talenten ,als Sneyder ,Robben en zo Ik ben een grote fan van Elia ,waarom zetten ze die niet onmiddellijk in de basis? Erger= slordig spelen:vooral tegen Spanje Weinig scoren 1-0 of 5-0 .....winnen is winnen

Bert van Marwijk heeft gelijk. Nederland speelt soms slordig, dat is tevens de oorzaak dat wij tijdens dit W.K nog steeds niet gezien hebben waartoe zij in staat zijn, ( het voetbal uit de voorrondes ) maar dat kan zomaar veranderen, en als dat toevallig zondag is,dan kan nederland geschiedenis schrijven. Spanje scoort heel weinig, elke keer winst met 1 nul, of 1 doelpunt verschil, en dat is de zwakte van de spanjaarden,nederland scoort makkelijker en uit het niets, hier moeten zij vertrouwen uit winnen. Het te weinig scoren is tegen nederland een grotere handicap, als het ( soms ) slordig spelen. Ik persoonlijk heb er alle vertrouwen in, en dat deze ploeg heel goed op resultaat kan spelen.

Ok,oranje speelt niet perfect,spanje scoort weinig maar zit speltechnisch beter in elkaar. Als bij oranje alles perfect gaat maar ze scoren niet dat is pas erg!! Verliezen van spanje het ergste wat er is vind ik!!

Uiteindelijk gaat het om de doelpunten. Dus als je slordig speelt en veel scoort dan lijkt me dat niet heel erg... haha.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100