Wat is geoorloofd voor een keeper (in een penaltyreeks)?

Mag hij dan bijvoorbeeld zijn middelvinger opsteken, of gekke bekken trekken, om de tegenstander af te leiden of te frustreren? Of is hier een bepaalde regel voor om dit te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat mag en dat is in het verleden wel eens voorgekomen. Nooit gehoord van Bruce Grobbelaar, de Zimbabwaanse keeper van Liverpool die met "spaghetti legs" en gekke bekken in de Europa Cup 1 finale tegen AS Roma in 1984 zijn tegenstander dusdanig van de wijs bracht dat deze zijn penalty miste. Zie video hieronder, vanaf minuut 1:50. Dit geintje is trouwens in de Champions League finale van 2005 tussen Liverpool en AC Milan (een van de leukste finales ooit trouwens. Milan stond bij rust met 3-0 voor, met 90 minuten was het 3-3) herhaalt door Jerzy Dudek, keeper van Liverpool. ( http://www.youtube.com/watch?v=Qgx5titY8L8&feature=related )

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=A2WCKXICGd0

Gekke bekken trekken mag altijd. Niemand kan bewijzen dat het een gekke bek was of een "gezichtspier oefening" ;) Als de scheidsrechter ziet dat de keeper een middelvinger opsteekt, moet hij er iets aan doen, of iig iets van zeggen. Het is niet zo dat een keeper mag doen en laten wat hij wil in "zijn" gebied. Er gelden voor hem dus ook regels, net zo als dat voor de spelers ook zo is.

Je mag alles doen, zolang je maar niemand beledigt. Een middelvinger opsteken mag dus niet, gekke bekken trekken dan weer wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100