Waarom nemen bij voetbal vooral de links, en de rechtsback de ingooi?

Het valt me al heel lang op, dat de ingooi meestal wordt genomen door de verdedigende backs. Waarom nemen deze spelers zo vaak de inworp?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij het voetbal moet je aanvallen om te winnen. Wanneer een verdediger ingooit gooi je de bal naar voren daar zijn aanvallers over om snel verder te spelen.

Van deze conclusie heb ik nog nooit eerder gehoord of gelezen en ik deel deze dus ook niet, sorry ! Per seizoen zie ik circa 130 wedstrijden, maar het is mij nooit opgevallen, dat de backs extra veel ingooien nemen. Donderdag en zondag nog bij respectievelijk Ajax-Manchester United en Ajax-NEC geweest. En de jonge Ajax backs hebben amper ingooien genomen. In de loop der jaren wel gezien, dat vele profclub een ingooi specialist in het team hebben. Vorig seizoen heb ik genoten van de ingooien van de topscorer (23 goals) van de Ere-Divisie .... de spits Björn Vleminckx. Zijn ingooien bij de hoekvlag staat gelijk aan hoekschoppen. Hetzelfde geldt voor een andere aanvaller, Wayne Rooney. Wat te denken van de middenvelder Rory Delap van Stoke City. Deze menselijke katapult gooit de bal gemiddeld 38 meter ver. Het wereldrecord staat met 49,78 meter trouwens op naam van de Engelse sportleraar Danny Brooks.

Bronnen:
-

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100