Waarom staan de extra "grens"rechts bij Europees voetbal dicht naast de gewone grensrechter en niet aan de andere kan van het doel?

Gister waren er bij de Europese voetbalwedstrijd weer 2 extra scheidsrechters actief, welke op de achterlijn stonden. Deze stonden alleen aan dezelfde kant van het doel, als waar ook de grensrechter staat (links van de keeper). Mij lijkt het logischer als deze aan de andere kant van het doel staat, zodat er een betere verdeling is van de scheidsrechters. Waarom is er voor deze opstelling gekozen?

Toegevoegd na 6 dagen:
Nu vanavond staan de scheidsrechters weer opdezelfde manier opgesteld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan stonden de 5e en 6e assistent scheidsrechters aan de verkeerde kant van het doel! De 5e en 6e assistent scheidsrechters staan aan de kant van het doel waar de 2e en 3e assistenten NIET aanwezig zijn. Zoals jij het logischer vindt dus. Toegevoegd na 45 seconden: Via dit communicatiesysteem informeren ze de arbiter over incidenten en overtredingen in en rondom het strafschopgebied. De vijfde en zesde official staan op de doellijn aan de andere kant van het doel waar de assistent-scheidsrechter is gepositioneerd. Ze mogen eventueel het veld inlopen als het spel zich verplaatst naar de andere kant van het veld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100