Hoe trainen de trainers al die buitenlanders ?

Net de krant gelezen, lees ik over een Egyptnaar..over een weet ik veel wat voor voetballer. Maar het zijn allemaal buitenlanders die vast niet van de ene op de andere dag Nederlands spreken. Nou denk je...dan maar in Engels je manschappen toe spreken. Maar als ik op televisie zie hoe slecht sommige Engels spreken, dan vraag ik mij af hoe doen die trainers dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak gaat het toch in het Engels. Meestal gaat dit goed. En de zogenaamde voetbaltaal begrijpt men ook al snel. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een tolk, die de aanwijzingen in de eigen taal kan overbrengen. En voetballers doen vaak alsof ze geen Engels spreken, omdat ze een hekel hebben aan intervieuws, maar in het echt valt het nog wel mee.

Tsja, misschien spreken ze geen vloeiend Engels of Nederlands, de belangrijkste voetbaltermen zijn snel geleerd. Daarnaast worden spelers meestal naar een taalcursus gestuurd en kunnen de meeste voetballers die internationaal carrière willen maken wel hun woordje Engels. Zeker bij de grote clubs zijn er vaak trainers of assistent trainers (vaak ook ex-voetballers) die zelf in het buitenland (bijvoorbeeld Spanje) hebben gevoetbald en dus hun woordje Spaans spreken, Die kunnen dus met de Latijns Amerikaanse jongens communiceren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100