Wat zijn goede tips en tactieken voor sjoelen?

Ik heb natuurlijk wel gewonnen maar ik wil me spel verbeteren haha..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toevallig heb ik vandaag gesjoeld met iemand die lid is van een sjoelclub: - gebruik een echte houten sjoelbak (dus niet één met een boardplaat als ondergrond) - mik in de eerste beurt zoveel mogelijk op de 3 en de 4 - mik in de tweede beurt zoveel mogelijk op de 1 en de 2 - maak in de derde beurt alles af, dus nivelleren. Daarnaast blijft het helaas toch ook wel een goede oog-hand coördinatie en precies weten hoe hard je moet gooien en goede tactieken ontwikkelen.

De schijfjes in 't linker- en rechterbakje krijgen is vrij trefzeker te lukken door 't houtje links danwel rechts tegen de zijkant te houden, en dan met de duim stevig tegne 't houtje te drukken, af te schieten. Als je begijpt wat ik bedoel... (Copyright: Marten Toonder.) Het houtje krijgt dan een sterke draaing mee. Door die draaing gaat 't houtje er veel makkelijker in. Ff oefenen, en ze gaan er bijna allemaal in.

Welke tactiek ik ook toepaste, de stenen wilden er niet in. Door mijn knie?n, met effect, beneden onderdoor links achterom - niets mocht baten. Behalve toen ik de andere kant opkeek, vloog er een steen in de 2. Ik eindigde met 14 punten, ver onderaan.

Bronnen:
http://www.merelroze.com/archive/2005/01/0...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100