Waarom mogen sommige woorden die niet op internet te vinden zijn, wel gebruikt worden voor scrabble?

Elfmazig, marsenbras...

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat iets wat niet op Internet te vinden is, nog altijd wel kan bestaan... Als ik scrabble, spreek ik altijd af welke woorden wel en niet mogen. Ik hou nooit van die discussies over vreemde woorden.

Het officiële criterium voor Scrabble is dat enkel woorden mogen worden gebruikt die in een gewoon woordenboek voorkomen m.u.v. eigennamen etc die met een hoofdletter beginnen. In een woordenboek staan, steeds tot mijn verrassing, veel vrijwel ongebruikte/onbekende woorden die voor Scrabble zijn toegestaan. Dan is dus het woordenboek bepalend en niet internet. Op Internet staan overeigens ook woorden die niet in het woordenboek staan, maar inmiddels wel min of meer gebruikelijk zijn. En dan kan een discussie ontstaan bij een spelletje Scrabble......

Omdat je zelf af kunt spreken welke woorden toegestaan zijn tijdens het potje scrabble, kunner er op het scrabblebord bijzondere woorden verschijnen. Dit wordt over het woordgebruik bij scrabble gezegd: "Over het algemeen is het woordenboek (in Nederland en Vlaanderen veelal de Dikke Van Dale) de geaccepteerde scheidsrechter voor de toegestane woorden, hoewel ook de officiële ScrabbleWoordenLijst (gebaseerd op de Dikke Van Dale) in populariteit toeneemt. Tevens zijn er officieuze woordenlijsten in boekvorm en op cd-rom verkrijgbaar. De spelregels rond de toegestane woorden kunnen per taal verschillen. Door de spelers kunnen hierover onderling bepaalde afspraken worden gemaakt"

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Scrabble

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100