Waarom sluit laptop automatisch af bij het spelen van games?

Hoi iedereen, ik heb een Dell Inspiron en ik heb de game Sims gekocht. De eerste paar keer dat ik de game speelde ging alles goed maar na ongeveer een maand begon mijn laptop automatisch af te sluiten als ik de game opstartte. Dit gebeurt nu ook bij andere games. Wat kan ik eraan doen en hoe komt het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals een van de reacties op je vraag ook al suggereren zou het kunnen dat de laptop te heet wordt. Dit kan (mede) komen door het warme weer dat we momenteel hebben maar het kan ook zijn dat de laptop van zichzelf te warm wordt. Controleer eens of je de ventilator hoort lopen. Je kunt ook de laptop openmaken en een keer al het stof verwijderen (is zeker van belang wanneer je de laptop vaak op stoffige ondergronden (bijvoorbeeld in bed) gebruikt). Volgens mij is dit (http://www.pctuts.be/f417/schoonmaken-een-laptop-notebook-40026/) wel een aardige handleiding om je laptop te reinigen (ik adviseer overigens ook om een buisje perslucht te gebruiken i.p.v. een stofzuiger).

Voldoet jouw laptop aan de eisen om de Sims te kunnen spelen? Op http://www.pinguintech.nl/systeem/laptop/laptop-advies-april-2013/ kun je checken welke videokaart, processor etc. nodig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100