Heb ik een geest gevoeld? (zie uitleg)

Op voorhand: ik zit niet te wachten op verklaringen in de trant van 'er stond vast een raam open' of zo. Deze vraag staat niet voor niets in de categorie 'spiritualiteit'.

Ik voelde een tocht over mijn hand, maar er was geen raam open, geen ventilatie mogelijk. Ik zoek de verklaring in het spirituele, omdat ik geen enkele andere verklaring ervoor heb. (Behalve kortsluiting in mijn hersenen..)
Al googelend kom ik niet verder dan spooktochten en het 'energetich reinigen van huizen'.
Er is onlangs iemand overleden, niet iemand die ik goed ken, maar kan het de ziel van die overleden persoon zijn geweest? Heeft die afscheid van me genomen of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of jij een geest gevoeld hebt kan niemand hier natuurlijk weten, dat het zou kunnen ja, dat het ook niet zo geweest zou kunnen zijn, ja kan ook. Persoonlijk heb ik bij jou verhaal nu niet het gevoel dat dit echt een geest is geweest, dat is een gevoel en dat kan ook fout zijn. Behalve lucht, kan er ook wel een andere logische verklaring voor te vinden zijn, iets klein wat je niet echt kon zien al is het maar een sliertje spinnenrag ofzoiets wat toevallig net langs je hand zwierde. Maar het zou wel kunnen. Los van de verhalen waarin anderen vertellen zoiets hebben meegemaakt en er zelf van overtuigd zijn dat het "een geest" was. Blijven dit ook allemaal eigen interpertaties (let op, ik zeg niet dat ik deze mensen niet geloof!!) echter voor "niet-gelovers" zal er gelijk die redenatie achter zitten. Ja ik heb zelf ook iets meegemaakt, iets waardoor ik in ieder geval zeker weet dat er meer tussen ons allen inhangt dan wat we tot nu toe hebben waargenomen als mens (tot de kwantumdeeltjes toe) En dat heeft zelfs niet alles met geesten te maken, hoewel bij mij toevallig wel. Het heeft te maken met het aanvoelen van een situatie waar je eigenlijk niks vanaf weet. Een situatie waarin je gezet wordt en eigenlijk staat voor iemand anders. Je representeert iemand anders eigenlijk. Samen met een paar anderen en diegene die je daar neergezet heeft staat er dan zelf niet bij. Ik voelde me echt heel anders, voelde een afstand, voelde me heel erg benauwd, kon bijna geen lucht halen, voelde me alsof ik wel bij de anderen hoorde, maar dat ik er toch niet meer helemaal bij hoorde. Was een bijzondere ervaring, want dit was niet mijn gevoel, ik had helemaal geen reden om uberhaupt iets te voelen daar. Toch voelde ik heel veel. Dat heb ik geuit, gezegd wat dat was. Toen legde de ander mij later uit, dat ik er stond voor een familielid, die en gestorven was, en gestikt was. Daarna heb ik me nog een tijdje zo gevoeld, kreeg het niet kwijt, moest het van me afschudden en op een gegeven moment voelde ik het steeds verder van me af staan. Dus ja ik geloof zeker dat er meer is, of dat nou geesten zijn, of denkgolven of andere dimensies aanvoelen whatever, er is meer, ik weet het zeker, ik schijn er dus ook een talent voor te hebben, dit soort dingen aanvoelen. Dus daarom zeg ik ook, ik heb niet het gevoel dat dit bij jou zo was. Maar ook gevoel heeft niet altijd 100% gelijk

Nee, geesten bestaan niet. En omdat ik geen verklaringen mag geven in de trant van "het raam stond open" gok ik inderdaad op kortsluiting in je hersenen, omdat dat naast een spirituele verklaring de enige verklaring zou kunnen zijn.

het bestaat wel.. en ik kan het weten want onlangs is mijn vader overleden en die nacht sliep ik in zijn huis, ik was er met mijn kinderen en hoorde boven voetstappen ik dacht dat t de buren waren, ik ben naar beneden gegaan en heb het matras op de plek gelegd waar mijn vader is gestorven, de deur dicht.. ik werd vanaf mijn voeten ijskoud het leek alsof er een diepvries kou over mij kwam letterlijk door me heen en toen was t weg ik weet zeker dat mijn vader het was, en nu ben ik thuis en zie mijn vader iedere dag op de parkeerplaats na boven kijken ik weet zeker dat er meer is tussen hemel en aarde

Oke Nathan, jij wilt dat het een het ander niet uitsluit, en dat wij een genuanceerd antwoord geven. Dan is dit de verklaring: Het kan de ziel van een persoon zijn geweest, als jij dat wil geloven. Het kan kortsluiting in je hersens zijn geweest. Het kan een trilling van je zenuwen zijn geweest. Het kan vanalles zijn geweest. Kies gewoon wat je prettigst lijkt. Ik heb het niet gevoeld, dus ik kan het niet weten.

Ja geesten bestaan zeker wel, ik heb een soortgelijke ervaring gehad en ben er helemaal van overtuigd! Ik heb er geen schriftelijke verklaring voor, maar door mijn eigen ervaring weet ik zeker dat er meer is!

Wat regelmatig voor komt( als je de tocht uitsluit) Dat een pas overleden dierbare, je hand aanraakt, te ervaren als een zachte aai over je hand. Niet meer en niet minder.

Bronnen:
Eigen ervaring met een aai over mijn hand.

Je hebt dus alleen een tocht over je hand gevoeld. Niet over beide handen, maar over 1 hand. Daar kan je niet zoveel mee. Mensen die met hun zintuigen geesten voelen, voelen ook andere zaken. Zoals de nekharen die overeind gaan staan, of kippevel, een bepaalde sensatie ergens op je lichaam. Maar ook een kriebel op je kruin, of een gevoel achter waar je nek over gaat in het hoofd. Maar alleen een tocht over je hand? Dan kan ook zijn dat je zonder dat je er erg in hebt eens diep ademhaalde en je die uitademing door de neus voelt. --- Het zou nog nuttiger zijn als je ook je gedachten op dat moment vertelt, moest je misschien heel specifiek aan een bekend persoon denken? Of had je binnen 24uur daarvoor misschien een film gezien of een verhaal gelezen over geesten? Was je moe, was het s'avonds?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100