Incense/wierrook, heeft iemand goeie bronnen welke soort waarvoor dient?

Zo kan ik ze wat gerichter gaan gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je via de website www.wierook.nl wel een heel eind komt. Je vindt hier een uitgebreide lijst met verschillende geuren/omschrijvingen ed. Ook leuk, het kopje met "Wierook en geuren" met leuke foto's hoe wierook wordt gemaakt.

Ze dienen alleen voor een geur. Sommigen zouden zeggen een 'lekkere geur'. Maar persoonlijk vind ik 't maar stinken...

Wierook wordt gebruikt ter versterking van een sfeer door geur. Alle geuren hebben een eigen kracht, er is veel op inter net over te vinden, o.a. op http://www.tibetaansewierook.nl/producten.htm

Ook hier geldt dat geur heel persoonlijk is. Wel is er een scheiding te maken tussen sterke (voor buitenshuis) en de zachtere (japanse) geuren. De japanse wierrook is verkrijgbaar zonder stokje. Ook deze bepaalt mede de scherpe, vaak chemische geur. Wist je dat wierrook in 1e instantie gebruikt werd tijdens het martelen van mensen... Dan hadden de martelaren niet zoveel last van de angstgeuren van de gemartelde.

Het volgende is heel goed om je zintuigen voor te bereiden voor diep meditatie bewustzijn. Het wordt zeker meer dan 3000 jaar gebruikt en heet Olibanum. Ik haal het zelf uit het buitenland maar ik denk dat het ook in Nederland verkrijgbaar is.

Bronnen:
http://www.kew.org/ceb/sepasal/bsacra.htm

hier vind je alle informatie

Bronnen:
http:/members.home.nl/h.thiessen/soorten_w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100