Hoe observeer je gedachten en andere dingen tijdens je meditatie, zonder dat het je afleidt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat er bedoeld wordt is dat je het aandacht geeft, zodat je het ook bewust weer kan loslaten. Dus luister eens goed naar die voorbij rijdende brommer en zeg dan tegen jezelf goed, die is er ook, wat is er nog meer? Laat die brommer dan maar weer gaan. Als je alles in je omgeving hebt gehoord, dat heb je ook elke facet ervan weer laten gaan. Want je kan maar een ding tegelijk heel goed beluisteren. uiteindelijk is het niet meer belangrijk om je omgeving te horen, dan zit je vanzelf weer in jezelf. Dit kan je ook toepassing met je eigen gedachten. Hou die ene gedachte maar even vast en luister ernaar. Laat het dan weer los... op naar de volgende gedachte (zoals de wolken die komen en weer gaan). Zoals Lao Tse zegt: "Als je iets wilt pakken, moet je het heel even loslaten. Als je iets wilt loslaten, moet je het heel even pakken." Zeer, zeer wijs.

Door niet je identiteit te verbinden aan hetgene wat je denkt. Je moet je helemaal niet afvragen waarom je iets denkt en ze gewoon direct terzijde schuiven, voordat die gedachte emoties kan oproepen. Je maakt als het ware alleen even een mentale notitie ervan. Ik zeg altijd "check" als ik die gedachte geregistreerd heb, en daarna "Next".

probeer het weg te ademen en concentreer je volledig op je ademhaling.. desnoods overdrijf je een beetje met de ademhaling om meer concentratie op te wekken