Jezus heeft duidelijk verteld wat belangrijk is. Waarom geven christenen niet een groot deel van hun inkomen aan goede projecten en arme mensen?

Ik begrijp dat ook christenen net wat prettiger willen leven dan op het bestaansminimum, maar waarom geven ze de rest van het inkomen daarboven niet weg om anderen te helpen? God wil dat we elkaar liefhebben en iedereen moet meehelpen zo min mogelijk mensen te laten creperen.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik weet dat veel christenen 10% geven, maar mijn vraag is vooral waarom ze niet veel meer geven. Veel christenen leven in relatieve luxe, dus als je je geloof volgt geef je het weg voor een betere wereld.

Toegevoegd na 1 uur:
Het is bekend dat er geld aan strijkstokken blijft hangen, in organisaties blijft hangen, regimes, etc. Maar het is nog steeds heel goed mogelijk te werken aan een betere wereld en het grootste deel van je inkomen te besteden aan bijvoorbeeld scholen, waterputten, cursussen voor mensen met problemen, etc. Dat gebeurt wel, maar minimaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste christen geven minimaal 10 % van hun inkomen weg. De zogenaamde 10de.

mijn inziens wordt er jaarlijks al genoeg geld naar de arme mensen gebracht en de minder bedeelden het grote probleem is gewoon dat die diknekken die bovenaan zo n organisatie staan het meeste geld opstrijken en dat is voor mij een groot struikenblok om geld naar armere mensen te sturen en mensen die arm zijn kun je ook in 2 groepen verdelen je hebt erbij die zijn echt arm en je hebt erbij die steeds met geld gestrooid hebben en dan in de hulpverlening komen omdat de schulden te hoog opgelopen zijn met die laatste groep heb ik totaal geen medelijden

Dat doen ze al, en niet-christenen overigens ook. We noemen dat 'inkomstenbelasting'.

De meeste kerken steunen een goed doel,in onze gemeente steunen we een weeshuis en bouwen we aan een dorp in Roemenie.

Omdat christenen niet graag 'rijstchristenen' voortbrengen. Een illustratie om het ietwat duidelijker te maken: Een gezin,maar vader en moeder zijn verslaafden . Alleen hebben ze geld genoeg om amper in leven te blijven. Wat denk je wat er gebeurt wanneer je dit gezin iedere maand 500 euro extra geeft? Ik weet dat dit een extreem voorbeeld is ,maar zo zou je een voorbeeld kunnen nemen van een vader die lui is,of een moeder die gokverslaafd is enz... Christenen die heel goed bekend zijn met de bijbel,weten dat de bijbel een boek is die 'brood' op tafel kan brengen! Hoe? Door dat mensen ,wanneer ze christen worden hun verslavingen vaarwel zeggen,en voor hun gezin gaan zorgen. Dat zijn blijvende oplossingen ,ipv geld te storten in bodemloze putten!'tja dit kunnen ook landen zijn die een heel slechte staatstructuur hebben,welke liever hun geld besteden aan wapens ,dan aan onderwijs bv.! Eén bijbels beginsel om hierbij nog in gedachte te houden: (1 Timotheüs 5:8) . . .Ja, indien iemand niet voor de zijnen zorgt, en in het bijzonder voor hen die leden van zijn huisgezin zijn, dan heeft hij het geloof verloochend en is erger dan een ongelovige.

Hoe weet jij dat ze dat niet weggeven? In principe betaal je als je lid bent van een kerk jaarlijks een bedrag, van welke je zelf aan mag geven hoeveel. Daarnaast betaal je nog collecte tijdens en na een dienst. Deze gelden worden oa gebruikt voor onderhoud van het gebouw, afdracht aan overkoepelende organen, salarissen van os dominee, onkosten etc. En een deel gaat naar de missie. Daarnaast steunen ze, net als niet christelijke mensen overigens, ook goede doelen. Volgens de bijbel moet je een 10de van wat je verdient hieraan besteden, maar niet iedereen doet dat en er zijn er die er meer doen. Dus als je 10.000 in de maand hebt in te komen zou je dan 1.000 moeten weggeven en heb je nog 9.000 over.

Omdat christenen niet ten koste van alles christen willen zijn.

Omdat het hebben van principes en idealen gemakkelijker is dan ernaar leven.

Het Christendom heeft een lange traditie van zelfverrijking. Denk aan de aflatingen en misstanden van de katholieke kerk, de heilige oorlogen en de inkomsten uit verloren gegane culturen. In dat licht bezien snap ik wel waarom Christenen minder gul zijn. Er wordt gewoon niet het goede voorbeeld gegeven.

Er zijn heel veel christenen die veel meer geven dan hun tienden. Aan de kerk, aan mensen die het nodig hebben, aan organisaties... Natuurlijk heb je hierop ook uitzonderingen en zijn er ook onder christenen mensen die zich verrijken en gek zijn op geld. Maar er zijn ook heel veel christenen die veel meer geven dan een tiende van hun inkomen. Waarom heb je het over de christenen? Zijn ze dan beter dan niet christenen en moeten ze daarom meer geven? En waar zou dat dan in de bijbel staan dat ze veel meer moeten geven?

het grootste deel van je inkomen kan simpelweg niet. christenen hebben vaak grote gezinnen en moeten hebben het vaak minder breed. het grootste deel van het inkomen gaat naar huur van het huis, belasting, voedsel, enzovoorts. en verder geven veel christenen juist wel geld aan goede doelen. ik weet niet hoe je erbij komt dat christenen niet/weinig aan goede doelen geven. natuurlijk er zijn altijd christenen die liever in luxe leven en weinig weggeven. maar er zijn er ook veel die wél zo veel als ze kunnen weggeven aan hun naasten (ver weg). zo ken ik mensen van heel dichtbij, die veel geld weggeven aan goede doelen, en het echt niet breed hebben, als je kijkt naar hoeveel ze weggeven, is dat echt heel veel! dat is naastenliefde. wees wel realistisch, ik denk dat 10% genoeg is om weg te geven, anders komen mensen gewoon niet rond. er zijn rijke christelijke gezinnen, maar ook veel armere gezinnen met veel kinderen, dan valt het echt niet altijd mee, hoewel je merkt dat juist zei veel weggeven.

Sober leven is een relatief begrip. Leef je sober als je 50% of 10% van je inkomsten voor jezelf houdt? Kijk om je heen waar mensen op bezuinigen en vraag naar de beweegreden. Dat is toch net zo divers als er mensen zijn? Dat is bij christenen niet anders. Jezus heeft inderdaad gezegd wat belangrijk is. Maar niet in zulke meetbare begrippen zodat je elkaar de maat kunt nemen. De Enige die ons de maat mag nemen, is Jezus zelf. Dus christenen die minder geven dan dat Jezus van ze vraagt, hebben hun eigen verantwoordelijkheid tegenover hun Heer en Heiland.

Hier een top 3 meest betaalde bestuurders van goede doelen: Unicef Henk Franken €371.459 p.j Rode Kruis Cees Breederveld €198.000 p.j Hartstichting Hans Stam €181.119 p.j Zoals je weet moet je alles onderzoeken en het goede behouden. Hier ga ik mijn geld niet aan uitgeven. Bij Kiva.org (microkredieten) waar ik wel aan deelneem, is de grootste groep die geld geeft de groep atheisten!!!! Geven heeft niks te maken wat Jezus heeft verteld wat belangrijk is, noch Gandhi, of moeder Teresa. Je geeft vanuit je hart en niet omdat iemand zegt dat je het moet doen of niet. N.b. Waarom zou geven altijd geld moeten zijn...

Bronnen:
http://www.kiva.org/community

Het geven aan armen moet je niet berekenen moet ook niet in geld worden gerekend. God heeft het volk Israel bevolen jaarlijk 10% van hun inkomen aan God af te staan, voor zijn dienst en de verzorging van de armen. Maar Jezus vraagt alles weg te geven en hem te volgen. Dit betekend al het aardse niet van waarde te achten en iedereen die hulp nodig heeft te helpen waar het kan. dit kan in geld, tijd, goederen. We moeten niet alleen kijken naar arme mensen verweg maar ook juist dichtbij. kijk eens naar een verzorgings te huis waar mensen nooit bezoek krijgen. tijd investeren om een praatje te maken is ook Jesus opdracht