Bestaan energievampieren?

Ik bedoel darmee personen die je zo uitputten en leegzuigen maar ook je omgeving uitputten, je huisdieren, je planten alles rondom je.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker . We noemen ze in de regel 'kinderen', en het gaat meestal uiteindelijk vanzelf weer over. Volwassenen die het nog stééds hebben, zullen door hun omgeving vermoedelijk in toenemende mate gemeden worden. Het is namelijk dodelijk vermoeiend en volgens mij ook niet echt gezond om voortdurend in de nabijheid te zijn van iemand die je helemaal leegtrekt. Daarom moeten met name zorgmoeders er ook af en toe eventjes een paar uurtjes tussenuit.

Wat heb jij meegemaakt? Is het zo erg? Het lijkt me dat je heel veel energie in een relatie/vriendschap hebt gestopt en er niks voor terug hebt gekregen, dan slaat de weegschaal wel heel erg uit naar 1 kant! Die mensen bestaan dus, zijn heel erg met zichzelf bezig en hebben niet in de gaten ( of willen het niet in de gaten hebben) dat de ander ook aandacht nodig heeft. Ik noem ze sponzen, nemen alles op en zuigen je leeg! Gauw dumpen!

Nee. Er bestaan geen dingen die de energie uit alles zuigen om zich heen. Wel zijn er personen die zeer veel energie vergen. Echter, die zullen niet de planten om zich heen doen verschrompelen tot hulpeloze hoopjes uitgedroogt organisch materiaal.

ja echt wel

Ja verschillende soorten verdeeld in twee groepen... De positieve energievampieren zijn mensen die jou energie wekken en gebruiken voor creatieve doeleinden. Dat zijn motiverende mensen, vaak creatieve ondernemers en leiders die gebruiken jou energie om een gezamenlijk creatieve doeleinde te bereiken. Na een sessie met zo'n vampier voel je mentaal opgewekt gelukkig en voldaan. Er zijn ook negatieve energievampieren, mensen die jou energie opvreten om hun ego te voeden en hun eigen negatieve gevoelens te bevestigen en versterken. Ze putten je uit mentaal en lichamelijk en besmetten jou met hun negatieve gevoelens. Je kan ze moeilijk verdrijven van jou want jou tegenstand is juist hun voeding dus het beste is hun te vermijden.

Ja, ik noem ze energieslurpers. Dit zijn personen die de energie van anderen nodig hebben om zich goed te voelen. Mensen zoals De gangmaker op een feest, pesters, doorvragers, veroordelers, vinger wijzers, ijdele mensen, kinderen, enz. Eigenlijk zijn het er best veel. En allemaal weten ze het niet en kunnen ze er niets aan doen (omdat ze het niet weten). Maar jij merkt het doordat je gesprekspartner continu in gesprek is, je af en toe een zetje krijgt zodat je weer oplet. Waarvan je je opeens heel moe voelt als je bij diegene weg bent. Je voelt je slap, niet in staat om op te letten of om helder te denken. Je moet even rusten, even op jezelf, even weer opladen. Of je reageert dit af op een ander (dan ben jij ook een slurper). Ben je man, of vrouw, kijk je wel eens naar een mooie vrouw/man. Dit is een methode waarop die persoon jouw energie vraagt. De hangjongeren die luide muziek draaien. In sommige relaties zie je wel eens dat men elkaar pest, tot vervelends aan toe (voor de buitenstaander). Dan zijn ze elkaars energie aan het slurpen. --- Als kind ben je afhankelijk van de energie van je ouders. Maar als je richting volwassenheid gaat, zal je gewoonlijk leren om minder afhankelijk te worden en je eigen energiebron gaat vinden (de aarde, universum). Niet iedereen leert dit. Zeker niet als zij niet een goed voorbeeld krijgen vanuit hun opvoeding. --- Onthou ook nog een ander ding, jij bent zelf gevoelig voor dit gebeuren en JIJ LAAT DIT TOE. Jij bent zelf nog niet sterk genoeg om je energie bij je te houden.

Ik heb iemand gekend, iemand die ik zeer lief had maar die mij volledig uitputte maar ook mijn omgeving, m'n hond werd vaak ziek (ernstige huidziekte op sterven na dood), mijn planten gingen allemaal dood, ik verloor mezelf helemaal. De relatie werd verbroken zonder enig contact en sinds enkele maanden merk ik dat mijn hond een tweede jeugd beleeft, mijn planten die op sterven na dood waren herleven, krijgen knoppen en bloeien, ikzelf leef helemaal op, mijn gelaatsuitdrukkingen worden zachter, mijn haar glanst weer, ik zie er weer goed uit en ik voel me super, vandaar dat ik op zoek ben naar antwoord :) ik vraag me ook af hoe ik me in de toekomst voor zo iemand kan beschermen.

Mensen gebruiken en produceren energie. Alles in de natuur is energie. We hebben energie nodig voor ons lichaam. Voor onze werkzaamheden. Sommige mensen kosten voor anderen erg veel energie, als ze maar in je buurt komen, voel je het al. Vaak voelen we ons dan geïrriteert, ongemakkelijk, beginnen ongemerkt te zuchten en zien er naar uit, dat deze persoon weg gaat. Deze persoon, vraagt zoveel aandacht, telkens weer en weer en voor je een antwoord hebt gegeven stelt hij al weer een andere vraag, om helemaal gek van te worden. Het gaat dan ook niet om de vragen ,maar om het energie vretende contact. Bij sommige anderen mensen kan je uren lang praten zonder moe te worden. In de spirituele wereld komt dit verschijnsel ook voor en is vaak nog uitputtender, maar daar gaat deze vraag denk ik niet over.

ja een kind! en met name tijdens de vakanties grrrr. Maar even zonder gekheid. er bestaan inderdaad wel mensen waar je doodmoe van word ja. Maar dat ze het kunnen presteren om zelfs je planten te doen slap hangen nee. Maar uit eigen ervaring met een stagiaire weet ik wel dat ze overgevoelig was voor sferen en voor de energieen van andere mensen . Zo kon ze (pech voor haar) mijn hoofdpijn van me overnemen. Of dat nou toeval was of niet......... ik vond het heel appart maar voor haar was het een dagelijks terug kerend item zei ze , waarvoor ze serieus hulp heeft gezocht. Ze heeft toen een E arm dieet gekregen en ze is een maan steen gaan dragen. Maar of ze het nu nog heeft dat weet ik niet, (geen idee of het geholpen heeft geen idee of je er uberhaupt vanaf komt eigenlijk)want ik spreek haar nooit meer.maar dit is een beetje het omgekeerde van wat jij bedoelt

Nee. wat wel bestaat is dat jij mensen dat kan laten zijn. dan ben jij vermoeid na een gesprek met zo een iemand en noem je deze iemand een energie vampier. je geeft ze een aantal kenmerken (prachtig woord trouwens), waardoor je 'ze' de volgende keer makkelijker en sneller kan 'herkennen' (!) en dus kunt vermijden.. (en dan nog zal je er niet in slagen), en dan zul je zien dat ze voor jou wel bestaan... voor jou!

Ja, dat kan. Met name mensen die heel erg negatief zijn kunnen (onbewust!) een hoop energie nemen. Ik noem ze gekscherend maar 'suckers'. Soms is het heel subtiel, maar bij mensen die bijvoorbeeld heel erg veel over zichzelf praten is het wat duidelijker. Je kan jezelf hier voor beschermen door simpelweg direct tegen die mensen te zijn en je grenzen aan te geven. Een pentagram om jezelf heentrekken kan ook goed werken als je op een heftige plek komt (met de reikwijdte van je armen en benen). Maar, zoals iemand eerder al zei; de meeste mensen doen het onbewust, het lijkt me prima om ze daar rustig mee te confronteren, zijn ze zelf uiteindelijk waarschijnlijk ook blij mee. Succes :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100