Moedigt de islam terrorisme(jihad) aan?

Je hoort vaak het voor jihad als je het over terrorisme hebt en dan ook dat het door de islam komt. Jihadisten, zoals ze genoemd worden nemen deel aan dit soort activiteiten omdat ze zo rechtstreeks naar de hemel kunnen. Ik zou graag verheldering willen op dit onderwerp van terrorisme en jihad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op enkele tientallen plaatsen on de Koran staat dat Joden, christenen en andere 'ongelovigen' bestreden moeten worden. Mohammed, de profeet die een voorbeeld is voor moslims, roofde en moordde er ook flink op los. Een andere vraag is of hedendaagse moslims dit allemaal letterlijk (moeten) nemen. Maar het staat er wel.

Bronnen:
http://www.recitequran.com/nl/9:29
https://re-act.be/2015/01/12/koran-roept-o...

Bij mijn weten staat dat wat mijn voorganger zegt er niet letterlijk. Sommige islamitische exegeten hebben voor de bedoelde surahs een andere uitleg en wel dat TER VERDEDIGING van zichzelf en het geloof (elk, ook dodelijk) geweld MAG worden gebruikt, maar vermeden dient te worden, indien het buiten-proportioneel is. De strijd om het geloof te verbreiden gaat om een geestelijke en niet een fysieke strijd, dus geen oorlog met andere wapens dan woorden en (goede) voorbeelden.