waarom kwamen alle profeten uit het midden- oosten of afrika?

waarom niet uit europa of amerika?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn ook profeten gestuurd naar europa en amerika hoor :). Er zijn welgeteld 125 000 profeten gestuurd. Een profeet voor elk volk. Een verdere uitleg is dat het midden oosten vroeger het centrum van de mensheid was geweest. Nog een andere reden ook omdat de meeste profeten die we weten goed bronnen over hebben.

Je bedoelt met profeten wellicht christelijke profeten. De profeten kwamen dus uit de streek waar één of ander geloof ontstaan was of wijdverspreid. Onze voorouders hadden ook profeten van hun godsdienst (rondtrekkende druïden en troubadoers). Zij hadden echter een "verkeerde godsdienst" en werden - doordat hun religie gewelddadig werd uitgeroeid - niet in de geschiedenis opgenomen.

Omdat ze te maken hadden met Gods volk.En dit waren toen de Joden. De joden lieten zich beïnvloeden door de valse religie van de Kanaänieten en andere omringende natiën. Als gevolg daarvan schonden zij hun verbondsverhouding met God. Teneinde hen te corrigeren en weer op het goede pad te brengen, zond God een reeks profeten die zijn boodschappen aan het volk overbrachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100