Hoe kan ik mijn inzichten over het leven en over relaties consequent en succesvol op mezelf toepassen?

Mijn inzichten zijn gebaseerd op eigen ervaring en intuïtief aanvoelen. Talrijke anderen heb ik blijvend kunnen inspireren: mensen zijn me vaak jaren later nog dankbaar.

Ik weet ook dat ikzelf en de mensen rondom mij gelukkiger zullen zijn als ik het maar zou volhouden om mijn eigen inzichten in de praktijk te zetten. Alleen lukt dat laatste me tot nu toe niet, hooguit enkele weken.

Ik voel me zo'n "beste schipper" aan de wal... :-/

Weet jij het antwoord?

/2500

Al je diepere inzichten krijg je niet voor niets. Aan jou om ze toe te passen in je leven, zodoende kun je trouw zijn aan je eigen diepere waarheid. Zo te voelen heb je ook nog niet alles in balans, en die balans is wel nodig om je inzichten toe te passen en te blijven toepassen. Blijf werken aan jezelf, accepteer jezelf, en blijf proberen om met een liefdevolle niet veroordelende blik je waarheid te blijven toepassen.

Jezus zei: 'Zalig de armen van geest' (zie bron). Vaak abusievelijk (of eenzijdig) uitgelegd als verstandelijk gehandicapten. Maar nu ben jij er een. Een 'beste schipper' die aan wal staat. Hij kan niet bij zijn schip komen want de realiteit is weerbarstiger dan al zijn kennis en inzicht. Ik zou je adviseren om Jezus' woorden te lezen. Volgens mijn inzichten :) is een mens of het bestaan hier niet maakbaar. Je hebt uiteindelijk je Schepper nodig om te veranderen. Echt diepgaand te veranderen. Nu je erachter bent gekomen dat je het zelf niet kunt, feliciteert Jezus je. Ik kan me dan ook wel voor een deel vinden in het antwoord van Eddijst: verneder je voor God en Hij zal je verhogen.