Zit in alles energie?

Dan bedoel ik dus ook gesteenten/tafels/stoelen/banken en dergelijke, vaste stoffen.
Zo ja kun je dat ook aantonen/meten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je maar goed genoeg kijkt, zit inderdaad in alles energie. Het makkelijkste zie je dat aan de wereldberoemde vergelijking van Einstein: E=mc². Daarmee kun je uitrekenen met hoeveel energie een bepaalde massa overeenkomt. Voorbeeld: een steen van 1 kilo. In Einsteins vergelijking is dat de m, dus m=1 kg. c is de lichtsnelheid, ongeveer 300000000 meter per seconde. Vermenigvuldig de m van 1 kg met het kwadraat van c, en je krijgt de energie van die steen. Die is dus zo'n 90000000000000000 Joule. Het lukt ons niet al die energie eruit te krijgen. Om dat te doen, zouden we de steen volledig in energie moeten omzetten - er blijft dan dus geen steen meer over. Dat kunnen we niet. We kunnen het in principe een heel klein beetje, met waterstof en met uranium, en dat levert dan de atoombom (slecht) en kernenergie (goed) op. Ook als je niet naar nucleaire reacties kijkt, zit er energie in gewone voorwerpen. De eenvoudigste is de warmte-energie. Zolang jouw steen/tafel/watdanook warmer is dan het absolute nulpunt, zit er thermische energie in. In een tafel zit daarnaast chemische energie. Die kun je eruithalen door de tafel te verbranden. Dat verbranden lukt vrij makkelijk als het een houten of een kunststof tafel is. Maar ook een metalen tafel kan branden, al moet je daar meer moeite voor doen (of veel geduld voor hebben - roesten is een heel trage vorm van branden). Ook in een stuk steen zit nog chemische energie. Die komt er normaal gesproken niet uit. Er zijn echter bacteriën die in stenen leven, en die hun energie verkrijgen door bepaalde chemische reacties in gang te zetten met het materiaal van de steen. Samenvattend: Ja, in alles zit energie, en ja, dat kun je aantonen en meten.

E = mC^2 Dus ja, alles wat massa heeft is energie.

Lieve jij, Lieve andere mij, Ja alles 'is' energie dus in alles zit energie. Vermits alles ook bewustzijn is, is bewustzijn ook energie. Energie is dus alles wat is. Er is niets dat geen energie is, er is bijgevolg ook niets waarin zich geen bewustzijn zou bevinden. Hoe gek het ook klinkt, ook een zandkorrel, een theepot, een inlegkruisje of wat dan ook, heeft een bewustzijn en/of een geheugen. Wij kunnen dat vanuit ons huidig deel-bewustzijn niet helemaal plaatsen doch je zal misschien al wel gehoord hebben van het multi-dimensioneel bewustzijn. Indien niet dan zou ik zeggen, 'Google' eens op een aantal trefwoorden hieromtrent en vorm zelf je mening naargelang je nu reeds één en ander kan bevatten. Maak je vooral geen zorgen om het feit dat er mensen zijn die schijnbaar meer weten dan jij. Vanuit ervaring weet ik dat je via Glimlach-communicatie (= het met de glimlach alles voor waar aannemen en het later pas laten doorsijpelen naar jouw kritisch bewustzijn dat het automatisch in voor jou aanvaardbare informatie omzet) héél snel kan bijbenen wat informatie over eender wat betreft. In principe weet iedereen evenveel doch we herinneren ons 'andere' zaken en dit in een andere volgorde waardoor het 'lijkt' alsof er mensen zijn die slimmer zijn dan anderen. Geloof me, dat is slechts schijn. Via het 100%-denken (= het aan alles en iedereen, tot in het kleinste detail, een 100% gelijke energetische waarde geven) kom je als vanzelf in de multi-dimensionele bewustzijns-zone waarin ook jou stapsgewijs duidelijk wordt dat alles wat ons omgeeft gelijkwaardig is en onlosmakend met elkaar verbonden is. Google ook eens: Ervin Laszlo, Pim van Lommel, Geert Kimpen en ook What the Bleep do we Know? Je pikt sowieso alles 'opnieuw' op doch hetgeen op dat moment relevant is voor jou daar zal jij spreekwoordelijk gezien ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Je zal merken dat hetgeen je hier leest ook nog vaak op je pad zal komen omdat alles wat ons omgeeft energie en/of informatie is en dat alles elkaar wel degelijk informeert over al het andere en dit op een heel andere wijze dan we tot nog toe gewend waren. Spannend, toch? Geniet er met volle teugen van want het mooiste moet voor ons allen nog komen. Liefs en Big Smile van me Gerda Maria Hendrickx Glimlach-f-Luisteraar

Alles is uit energie geschapen, bevat dus ook energie.

Alles IS energie. Materie wordt ook wel 'gestolde' energie genoemd. (nog) niet alles is meetbaar.

Ja, in alles zit energie. Sommigen kunnen dit ook zien. Ook in de voorwerpen en de levende organismen. Kortom in alles. Als je alles op moleculair niveau bekijkt. Dat bestaan alles uit dezelfde bouwstenen. Kort gezegd is de lucht die we inademen hetzelfde als onszelf. Alleen een net andere configuratie zeg maar. Het is nog niet aantoonbaar of meetbaar volgens de westerse wetenschappelijke methoden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100