Als mensen tijdens een bijna dood ervaring kunnen zien (dus zonder ogen) waarom hebben we dan ogen nodig om te zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat daaro een pupillo zit waarmee je kijkt. binnenin je ogen zit een tv en mensen met een BDE activeren in hun slaap die tv. Nu maar hopen dat je wilders niet ziet. of reclame's van lenen.nl ertussendoor!!!!

Ik neem aan dat jij zelf ook droomt met je ogen dicht? Die mensen beschrijven een vorm van buitenlichamelijk waarnemen (wat dat precies moge zijn), en dat is iets anders dan het "alledaagse" zien. Toegevoegd na 40 seconden: Wat dat dan ook precies moge zijn, bedoel ik.

Wat je met je ogen ziet is een interpretatie van de werkelijkheid en wat je ziet zonder ogen is een interpretatie van een andere werkelijkheid of een andere interpretatie van de werkelijkheid. Het hangt er maar van af wat je prefereert.

Ons lichaam bestaat uit meerde lichamen, net zoals je een sinaasappel aan het pellen bent. Zolang we in ons stoflichaam zitten kijken we met onze ogen. Als ons lichaam uitvalt neemt om geestelijk lichaam het over, wat een vluchtig lichaam is, en daarmee kun je ook kijken en waarnemen.

Om te kunnen 'zien' hoef je niet eerst een BDE te hebben/krijgen hoor. Er zijn mensen die zonder fysieke ogen kunnen 'zien'. Noem het een Xtra gave. De ziel die de mens in essentie is, heeft zich wederom voorgenomen een aards leven aan te gaan. AArde is materie en wil je er een onderdeel vanuit zul je je bedienen van een fysiek lichaam. En daar horen nu eenmaal ook fysieke ogen bij. Enkelen hebben dan nog de mogelijkheid van het "helder zien". Als extraatje of voor zichzelf en/of anderen van dienst te kunnen zijn.

"Als mensen, tijdens een bijna dood ervaring, kunnen zien (dus zonder ogen), waarom hebben we dan ogen nodig om te zien?" Men heeft 'fysieke ogen' nodig, om de 'fysieke stof', in de 'fysieke wereld', te kunnen zien. http://www.encyclo.nl/begrip/Fysiek Men heeft 'psychische ogen' nodig, om de 'psychische stof', in de 'psychische wereld', te kunnen zien... http://www.encyclo.nl/begrip/psychisch

Alleen ogen kunnen wekelijk zien... Mensen hadden die ervaring ALLEEN maar bij het bijna dood gaan, en dat is niet continu de godsganselijke dag zo, gelukkig genoeg... Ik kijk graag met ogen en die zien altijd als ik ze open... Dat zonder ogen kijken laat ik graag wachten tot mijn (bijna) dood ervaring...

Als je kan schrijven, waarom praat je dan?

Buiten ons fysieke lichaam hebben wij een astraal lichaam. Je treedt uit je fysieke lichaam, dit heb je immers niet meer nodig wanneer je sterft. Bij een bijna doodervaring stap je dus ook even uit je fysieke lichaam, dan heb je geen ogen, oren etc nodig, je kan communiseren, zonder woorden, zien zonder ogen (waarnemen).

Er zijn twee manieren van zien. Wij leren al vroeg tijdens ons leven om onze ogen te gebruiken om te kijken. Onze oren te gebruiken om te horen. Elk kind leert zijn zintuigen te gebruiken en te ontwikkelen. Maar het bewustzijn ziet en hoort alles! De meer een mensenkind leert gebruik te maken van zijn zintuigen, des te minder hij/zij gaat zien /horen met zijn geestesoog! Op het moment dat je overlijd BEN je weer bewustzijn, en zie je alles weer, zonder gebruikmaking van je menselijke zintuigen. Het zien, horen... noem maar op, met onze lichamelijke zintuigen is beperkt. Het zien vanuit bewustzijn (dood) is onbeperkt.

Lieve jij, Lieve andere mij, Ik vind het best grappig en interessant dat jij deze vraag stelt. Het eerste wat in we opkwam was het volgende: Je zou evengoed kunnen vragen als we toch geboren zijn om te sterven, waarom maken we ons onderweg dan zo druk om onbenulligheden? Mijn antwoord daarop is duidelijk: omdat alles voorbestemd is op ons herinnerings-pad. Nu zou ik dit ook op jouw vraag kunnen antwoorden doch dan blijft elk van ons toch nog met een onbeantwoorde vraag zitten hé. Met andere woorden. Voor het eerst sinds lang moet ik een antwoord op een vraag schuldig blijven. Wat ik wel weet is dat vragen zich op een gegeven moment vanzelf oplossen en dat gebeurt van zodra wijzelf een aantal ervaringen weer bewust hebben doorleefd. Anderen mogen nog zo zeker zijn dat hun antwoord het juiste is, als het jou of mij geen bevredigend gevoel schenkt dan is en blijft het voor jou of mij een onbevredigend of onvolledig antwoord. De vraag die zich nu al drie keer aan me opdringt is de volgende. Is het wel zo dat wij met onze vermeende ogen 'iets' waarnemen? Of lijkt het er op dat wij met onze ogen iets waarnemen? Zou het kunnen dat de wetenschap zich op termijn dient te beraden over de exactheid van die stelling? Hoe zeker zijn we van de exactheid van hetgeen we, op welke wijze dan ook, waarnemen? Want... is niet meermaals gebleken dat de illusie van nu de werkelijkheid van straks kan zijn en vice versa? Hoe werkelijk is onze huidige werkelijkheid? Hoe zeker zijn we ervan dat jij en ik hetzelfde zien met onze ogen? Is er überhaupt iets te zien of is alles een illusie? Ik ben jou alvast dankbaar voor deze kritische vraag. Het 'juiste' antwoord op eender welke vraag dient zich voor elk van ons wel aan op het voorbestemde moment want niets gaat ooit verloren in dit vernuftige energie-spel 'Het Leven' waarin we onlosmakend met elkaar verbonden zijn en waarin alles volgens het Perfect Kosmisch Plan verloopt. Liefs en Big Smile van me Gerda Maria Hendrickx Glimlach-f-Luisteraar