zijn er verschillende soorten intuitie?

Hallo,
Ik zat een keer bij mij thuis, buiten op een bankje. Op een gegeven moment ging er een beeld door mijn hoofd heen, dat ik een vrouw zou gaan helpen.

Even later stond ik op, en ging ik door het bos fietsen. Ik ging allemaal rare weggetjes door, zonder dat ik wist waar ik uit kwam. Op een gegeven moment stond daar stond een vrouw met een paard voor een groot hek. Het was zo'n hek dat je open doet, als je van het bos naar de gewone wereld gaat. Een soort wildhek.

Dit is één van de meest heldere ingevingen die ik heb gehad.

Ik heb vaker intuitieve ervaringen gehad, maar daarbij kon ik toch een aantal zaken afwegen. Misschien kan het gewoon verklaart worden door goed kijken, of door levenservaring.

Wanneer kun je echt spreken van een intuitieve ingeving? Bij de ervaring van de vrouw met het paard, kon ik helemaal niets afwegen. Er was geen verklaring mogelijk. Juist omdat ik precies optijd bij haar was. Als ik een paar minuten later was geweest, dan was ze waarschijnlijk van het paard afgestapt, en had ze zelf het hek open gedaan.

Ik heb een tijd lang een stuk of 50 mediums bezocht. Met de vraag of mijn ex-vriendin bij mij terugkwam. Toch merkte ik slechts zeer zelden dat er iets gezegd kon worden, waar ik geen verklaring voor had. Maar het gebeurde wel.

Bij andere merkte ik dat ze gewoon mijn onderbewuste aan het weerspiegelen waren. Waarbij vaak levenservaring van belang is.

Wanneer kun je spreken van echte intuitie en wanneer is iets levenservaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

De mens bestaat uit geest, ziel ( wil, gevoelens en verstand ) en lichaam. De geest van de mens is het bovennatuurlijke gedeelte van de mens en is een open kanaal. Het wordt ook weleens het zesde zintuig genoemd. Bij de eerste mens stond het kanaal van de geest in direct contact met God. Dit is verbroken door de zonde. Door de zonde kan de menselijke geest beinvloed worden door meerdere bronnen. Dit kan "goed zijn of kwaad" ( of kwaad wat zich voordoet als licht ). Maar vooral kan onze geest beinvloed worden door onze eigen ziel ( emoties en verstand en ervaring ). Intuitie door levenservaring komt vanuit je eigen ziel ( gevoelens en verstand ) Dit is meestal het geval - het is niets bovennatuurlijks. Ieder mens heeft ermee vandoen, gelovig of niet gelovig. De echte geestelijke dingen, zoals beelden, visioenen en woorden zijn spontaan. Het komt spontaan op en zijn niet te organiseren - je bent afhankelijk van je bron die het in je geest brengt - Dus ook een medium is dus afhankelijk van zijn bron ( in diverse gevallen zijn het bedriegers, die algemene dingen zeggen ) Een echt medium heeft geleerd zijn/haar geest te openen, zij kunnen met onreine geesten in contact komen. Onreine geesten kunnen waarheden, halve waarheden of leugens naar voren brengen. Vaak zie je waarheden die je niet kan loslaten en ga je er steeds verder in - het wordt een obsessie- ook kun je zelf wat paranormaal worden. De Bijbel zegt dat we ons niet moeten inlaten met mediums of onreine geesten. God wil ons Zelf de dingen openbaren die we dienen te weten ( dit kan dus ook dromen of woorden van Goddelijke bron ontvangen ) Toegevoegd na 2 minuten: De menselijke geest werkt ook van mens naar mens ( je ervaart liefde of haat )