Hoe komt het dat je soms in een bepaalde ruimte niet kunt slapen?

Wij logeren heel vaak in de weekenden..En er is een kamer waar ik nooit slaap! sterker nog ik ben als ik doodmoe ben, na 10 minuten weer helemaal fit en eventueel nuchter;-) als ik daar moet slapen.
Hoe kan een bepaalde ruimte zoveel invloed hebben daarop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan, jij jokt toch niet, dus dan bewijs je toch zelf dat het zo is... Maar je wil weten waarom dat dat zo is, de chauffeur is zo onveilig dat die zijn auto niet mag verlaten... Hij beschermt de auto voor kwaad, wees maar blij en kom daar niet meer, luister naar je chauffeur... Dus maak je turbo-naps, heel goed...

Dat kan ook eigenlijk niet. Normaliter niet. Maar ik zie dat je je vraag in het kader van de spiritualiteit stelt en dan kan het weer wel. Want dan kan dus opeens alles. Ik wil je een welgemeend advies geven, want deze kamer is goud waard. Door zijn bijzondere krachten is hij te verhuren aan mensen die een intensief beroep hebben, zoals chirurgen, piloten en Formule-1 rijders. Die zouden er heel wat over hebben om na 10 minuten weer een heel etmaal te kunnen doorgaan.

Ik vraag mij altijd af wat er dan in zo"n kamer gebeurd is. Negatieve gebeurtenissen uit een (ver) verleden kunnen er voor zorgen dat jij er niet kan slapen, omdat die negativiteit er nog steeds hangt, en jij daar gevoelig voor bent. Wat je wel kunt doen, is de kamer zuiveren. Visualiseer licht en liefde en vervul in gedachte de hele kamer daarmee. Zie er op toe dat al het duister en donker vertrekt. En je zult zien dat je daar beter kunt slapen.

Misschien is het Feng Shui energie niet oke??

Dat kan te maken hebben met aardstralen. Als je het bed naar een andere plaats in de kamer kunt verplaatsen zou dat al effect kunnen hebben. Het kan ook zijn dat er heel dicht in de buurt een telefoonmast staat, en dat je overgevoelig bent voor de straling die daar vanaf komt.

Iedereen heeft bepaalde gevoelens bij bepaalde omgevingen. Dat kan uit je vroegste jeugd komen, of uit je karakter, of uit iets anders dat diep in jou zit. Stel dat je een heel nare herinnering hebt aan een kamer waar je ooit was, en waar op een bepaalde plek aan de muur een schilderij hing met veel blauw en bruin erin. Als je dan nu in een kamer komt met ongeveer dezelfde afmetingen, en met net zo'n schilderij op dezelfde plek aan de muur als toen, dan zul je je heel naar voelen in die kamer. Er is geen enkele mogelijkheid meer om jouw nare gevoel te relateren aan die heel vroege ervaring die nu ergens diep in jouw binnenste sluimert. Door dit soort dingen krijg je op bepaalde plekken een heel positief gevoel, of juist een heel negatief gevoel. Je kunt je energiek voelen, of je kunt je voelen alsof alle energie uit je wordt weggezogen. Vaak wordt voor het gemak maar beweerd dat dit komt door geesten die daar nog rondhangen. Of door energieën. Of door verkeerde materialen. Of "elektrosmog". Het is opvallend dat elke cultuur zulke dingen kent, maar dat het sterk cultuurafhankelijk is welke oorzaak wordt gezocht. Ik ken jou niet, ik weet dus niet of je een oer-Nederlandse boerenafkomst hebt, of juist een aziatische afkomst, of dat je Surinaamse wortels hebt. Daarvan hangt af waaraan jij jouw gevoel in deze kamer zult toewijzen. Meer is er niet over te vertellen. Wel te verzinnen, maar ja, daar komt jouw eigen cultuur dus om de hoek kijken.

Self fulfilling prophecy. De eerste keer dat je sliep in die kamer heb je slecht of nauwelijks kunnen slapen. Dit gebeurt weleens en is helemaal niet bijzonder. De volgende keer dat je weer in die kamer ging slapen hield je in je achterhoofd dat je niet zou kunnen slapen. En daardoor kon je niet slapen. Elke keer dat je daar gaat liggen en niet kunt slapen, omdat je dat verwacht maak je die reactie sterker.

Ik ken het verschijnsel ook, wat je omschrijft. Kijk eens in die kamer of je dicht bij een stopcontact of misschien een tv, of bij( veel) andere elektrische apparaten ligt. De een is daar meer gevoelig voor dan de ander, ik heb er bv ook heel erg last van. Het kan dan zijn dat ik uren wakker lig, klaarwakker, soms wel tot half vier s morgens. Een andere keer val ik in slaap en schrik dan ineens wakker en ben dan ook klaarwakker, of dat het al ochtend is. Het hoeft natuurlijk niet dè oorzaak te zijn, maar kijk het eens na.

Aardstralen stijgen op uit de aardkorstbreuken die miljarden jaren geleden zijn ontstaan bij het afkoelingsproces van de aarde. Bij afkoeling ontstaan kristallen en tussen die kristalstructuren stijgen de aarstralen op. Tussen die aardplaten bevindt zich vaak een waterader, omdat water altijd de weg zoekt van de minste weerstand. Die zones zijn voor een stralingsgevoelig ( sensitief) persoon als een wichelroede- loper op te sporen met wichelroede en pendel. Op die plaatsen blijkt een storing aanwezig te zijn in het aard- elektromagnetisch veld en het is juist die verstoring die de gezondheid van mens en dier ontregelt. Je kan het vergelijken met een gloeilamp die werkt op een net van 220 Volt. Als je de netspanning verhoogt naar 320 Volt, gaat de lamp gegarandeerd stuk. Toen vroeger de mens nog veel meer natuurgebonden leefde, werd bij het bouwen en verbouwen al rekening gehouden met de wateraders/aardstralen. Deze werden in kaart gebracht door wichelroedelopers. Zo wist men ook waar waterputten moesten worden, dit omdat dit zwaar werk was omdat het met de hand uitgegraven moest worden en beperkingen in diepte met zich meebracht 3-5 (meter). Vandaar dat het heel belangrijk was vooraf de juiste plek van zo`n waterader te kennen.Er was vroeger niet zo`n modern waterdistributie net als nu. daarom werd de wichelroedeloper aangesproken om te bepalen waar de boerderij of woning werd ingeplant, omdat voldoende water belangrijk was voor mens en dier.De aardstraalzones werden in de stallen en woning gemeden omdat dit altijd problemen opleverde boven die zones. Heel wat smalle straatjes volgden bewust de wateraders, zodat woningen en vooral de slaapkamers werden gevrijwaard. Zo zie je nu nog oudere woningen waarvan de ene met de zijgevel en de andere met de voorgevel naar de straatzijde staat. Hierover is een heel interessant boek geschreven door Käthe Bachler (Werken met de wichelroede)over de geobiologische invloeden op de mens en zij zegt;"Wat we nodig hebben is een stel wichelroedelopers, die hun natuurlijke gave nuttig willen gebruiken voor het welzijn van de medemens.Mensen die op de eerste plaats willen dienen en niet verdienen." Ik denk dat het bed op zo`n waterader staat, Zet het aan de andere kant en je weet het zeker. Toegevoegd na 1 minuut: www.gezondhuis.be/ -