ik ben om 6 uur in de ochtend geboren op 21-03-1992 nu lees ik op veel sites dat het niet honderdprocent zeker is dat je dan een ram bent hoe zit dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de astrologie gaat de zon op 20 maart over van het sterrenbeeld Vissen naar het sterrenbeeld Ram. Op 21 maart zou je dus een Ram zijn. De precieze datum van deze overgang varieert echter van jaar tot jaar. Dat komt onder andere doordat een jaar niet precies 365 dagen duurt maar net wat langer (dezelfde reden als waarom we schrikkeljaren hebben). Wil je het precies weten, dan zou je de astrologische efemeriden (planetentabellen) moeten raadplegen. Die geven per jaar precies aan op welke datum en op welk tijdstip de zon van het ene naar het andere sterrenbeeld beweegt.   Maar in plaats van de gordijnen dicht te doen en in de astrologische theorieboekjes te gaan staren, kun je ook naar buiten gaan en gewoon omhoog kijken. Dan zie je de echte sterrenhemel. Wat blijkt: de theorieën van de astrologen verschillen hemelsbreed van de werkelijkheid. In werkelijkheid staat de zon van 10 maart tot 17 april in het sterrenbeeld Vissen. Ook die beide datums variëren een beetje van jaar tot jaar, maar als jij geboren bent op 21 maart, dan is 100% zeker dat jouw sterrenbeeld Vissen is.  

Ja, je bent een ram op basis van je geboortetijd en jaar (al heb ik even Utrecht als geboorteplaats genomen). Je kunt het zelf bekijken in de bron.

Bronnen:
http://www.astroboot.com/horoscooptekening.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100