Mijn nichtje van 15 heeft al een hele tijd 'last' van een jongentjes geest van een jaar of 12 in haar slaapkamer, wat te doen?

Hij staat altijd in dezelfde hoek en doet verder niets, maar ze is er erg bang voor... zolang het licht aan blijft in haar kamer is er niets aan de hand, maar in het donker ziet ze hem wel.
Nu is er iets wat zij niet weet en mijn tante (haar moeder) wel. Toen mijn oom en tante dit huis kochten 12 jaar geleden, heeft het stel wat voor hun in dit huis woonde een kindje verloren. Hij heeft maar heel kort geleefd.
Zou er een verband zijn tussen de 2? En is er een manier om haar niet meer bang te laten zijn, of dat het weg gaat? Hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan volstaan dat jouw nichtje een leuk gesprek aan gaat met die verschijning. Gewoon even verduidelijken dat zij daar nu woont en dat 'hij' mag doorreizen naar een andere locatie en/of een andere dimensie of tijdzone. Soms gebeurt het in zo'n situaties dat de verschijning plots en definitief verdwijnt, soms gebeurt het dat die verschijning iets te vragen heeft... iets waarop in dit geval alleen jouw nichtje een bevredigend antwoord kan geven. Bang zijn is totaal overbodig want zulke verschijningen vragen enkel om een liefdevolle aanpak en dan verdwijnen ze doorgaans voorgoed naar een andere dimensie. Het dochtertje van mijn vriendin heeft iets gelijkaardigs ervaren met het gelaat van een man dat steeds weer verscheen in haar slaapkamer en aan haar gaf ik mee dat ze elke keer diende te Glimlachen als die man verscheen. En ja hoor... het gelaat van de man werd telkens vrolijker én vager en de verschijning is nu reeds enkele jaren uitgebleven. Het is in ieder geval de moeite waard om deze eenvoudige aanpak ook eens uit te testen. Ik weet haast zeker dat dit ook in het geval van jouw nichtje effectief zal werken. Liefs en succes ermee!

Ik zou het niet doen omdat ik er niet in geloof. Maar dat doet er niet toe. Je zou een paragnost in kunnen huren. Dat zijn mensen die zeggen helderziend te zijn. Die kunnen je nichtje dan vertellen hoe ze ermee om moet gaan. En haar helpen ermee te praten als ze dat wil. Succes

Je nichtje doet er verstandig aan om langs de huisarts te gaan. Dingen zien of horen die er niet zijn kunnen een teken zijn van schizofrenie. Dat kan erger worden. Maar in veel gevallen en met de juiste begeleiding is er goed mee te leven.

De meest waarschijnlijke verklaring is dat zij van haar ouders heeft opgepikt dat er een jongetje is overleden. En dat zij dat vervolgens, tijdens haar jonge kindertijd, heeft omgevormd tot een geest. Die geest roept ze nu dus zelf op. Die is er natuurlijk helemaal niet, maar als ze er zelf in gelooft, dan ziet ze hem toch. Het probleem zit hem dus in haar eigen geloof. De vraag is: hoe los je het probleem nu het beste op? Dat kan heel snel en simpel door een paragnost of een geestelijke in te schakelen. Die kan de geest vriendelijk doch dringend vragen weg te gaan, of desnoods de geest met geweld verdrijven. Dit zal werken, omdat die oplossing aansluit bij de belevingswereld van het nichtje. Het nadeel is dat je met deze oplossing je nichtje sterkt in haar zelfbedachte wereldje, en dat je haar afhankelijk maakt van hulp van buitenaf. Een oplossing die veel meer moeite kost maar die uiteindelijk ook meer oplevert, is met haar na te gaan waar haar waarnemingen vandaan komen. En haar helpen in te zien dat ze die geest zelf creëert. Dat kost meer tijd en meer moeite. Daar staat tegenover dat het een goede oplossing is. En dat het haar helpt sterk en weerbaar te worden, en geestelijk op haar eigen benen te staan, zodat ze niet meer bang hoeft te zijn en niet meer afhankelijk is van andermans hulp. Tevens zal zij hiermee inzicht krijgen in haar eigen psyche, in haarzelf dus - een waardevol stuk zelfkennis. Het is dus een afweging: een snelle en eenvoudige oplossing voor de korte termijn, of een langdurigere en moeizamere oplossing voor de lange termijn.

Is het niet een toevallige samenspeling van licht waardoor het lijkt dat er een jongen staat. Met een beetje fantasie kan je overal wat in zien.

Ik geloof dat ze een kind ervaart. Nou geloof ik niet dat iemand die als baby gestorven is kwaad in de zin heeft? Misschien onderzoek doen naar het stel? Hoe gaan ze ermee om? Hebben ze het kunnen verwerken? zijn ze misschien gescheiden? Dit natuurlijk op een respectvolle manier. Vertel je nichtje die informatie. Gebeurt het ook als er iemand bij is? dan zou je samen met wat meer mensen (geen zenuwachtige types). Als de jongen komt, vertel hem dan dat papa en mama verhuist zijn. Vertel het adres en zet (van tevoren) een raam open. wat ik me wel afvraag is: groeit een overleden baby? Of blijft het een baby? dan klopt het niet en moet het een ander zijn. Onthoud dat kennis macht geeft en gebruik dat. Of het nu wel of niet een geest is, 'het'heeft een verwerking nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100