Waar komt er een olifant in het boedhisme voor , en wat is het verband tussen boedha en de olifant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens een legende droomde de koningin Maya, de moeder van Boeddha van een witte olifant. Het was een voorteken want tien maanden later werd prins Siddharta (Boeddha) geboren. In het oude India werden witte olifanten gekoesterd, ze geloofden dat de olifanten geluk brengen. Toegevoegd op 18-06-2009 15:49:37 Een witte olifant is ook het teken van iemand die zachtmoedig is en staat symbool voor onthechting van de boddhisattva, geduld, liefde en goedheid.

Bronnen:
http://07841.06jn.thinkquest.nl/Boeddhisme...
http://mediatheek.thinkquest.nl/~jra074/bo...
http://thailand.forumotion.com/iconografie...

Er bestaat een legende dat de moeder van Boeddha, 10 maanden voor zijn geboorte droomde van een witte olifant. Dit zou een voorteken zijn geweest voor zijn komst en in India worden witte olifanten als heilig gezien.

Via onderstaande link kan je een verhaal lezen over o.a. de geboorte van Boeddha. Daarin lees je ook een passage over de olifant (alinea 4).

In het boedhisme staat de olifant voor kracht (zowel physiek als mentaal) en verantwoordelijkheid. De witte olifant kondigde de geboorte van Boeddha aan. De Hindoeistische god Ganesha, die staat voor wijsheid en schrijfkunst, draagt de kop van een olifant met 1 tand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100