Zijn dit allemaal moslimbroeders?

Het geweld,de plunderingen,het moorden.
Zijn dit allemaal moslimbroeders die dit elkaar aandoen?

Toegevoegd na 48 seconden:
Momenteel in Egypte

Weet jij het antwoord?

/2500

In navolging van de recente opstand in Tunesië zijn in veel grote steden van Egypte tienduizenden mensen de straat op gegaan. Ze eisen het vertrek van de lang zittende president Hosni Mubarak. Nee, al die tienduizenden mensen zijn geen moslims en horen ook zeker lang niet allemaal tot de moslimbroedergemeenschap.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Moslimbroederschap

93 % van de bevolking in Egypte is Moslim 6% zijn Kopten Dus je kan ervanuit gaan dat veruit de meeste mensen die die plunderen ed moslim zijn Toegevoegd na 5 minuten: Ik begrijp dat de "Moslimbroederschap" een soort organisatie is, dan verandert mijn antwoord. En heb ik dus geen idee hoeveel van de moslims zich de "Moslimbroeders" noemen Weet niet goed wat de vragensteller nu bedoelt

Bronnen:
http://www.landenspecials.nl/egypte/egypte...
http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=546

Ongetwijfeld zullen zowel daders als slachtoffers voornamelijk moslims zijn. Dat is ook wel logisch omdat de meerderheid moslim, al is er ook een christelijke minderheid in Egypte. Maar religie is niet het motief van de recente onlusten. Het kan ook zijn dat je de organisatie moslimbroederschap bedoeld. Dan luidt het antwoord dat de organisatie 1 van de groepen is die nu zo strijd tegfen het huidige regime. Hoewel deze organisatie geweld niet als middel ziet om haar doelen te verwezenlijken is het niet uit te sluiten dat zij geweld toch gebruiken.

De enige zonde die Allah niet direkt vergeeft, maar via het slachtoffer ervan, zijn mensenrechten. Stelen is dus een zonde die heel zwaar weegt binnen de Islam, mits natuurlijk je zo arm bent dat je bijvoorbeeld brood moet stelen. In de Sharia is namelijk het staatshoofd verplicht alle burgers te voeden en van een minimuminkomen te voorzien. Dat mensen nu stelen is triest, maar we weten de achtergrond niet. Misschien verhongeren die mensen. Het feit dat men in Egypte geboren is, maakt hem niet automatisch een vrome moslim. Elk mens wordt als moslim geboren, sommigen ontkennen Allah in een later leven.

De oorzaak van de rellen is: Armoede, werkloosheid, corruptie, machtsmisbruik Al die verschijnselen ontstaan wel onder invloed van de religie, in dit geval de islam. In de Arabische wereld zijn het altijd moslims die moslims afslachten, zoals het vroeger in Europa altijd christenen waren die andere christen vermoorden en verkrachtten. Ik denk ook, dat er maar weinig andersdenkenden aanwezig zijn om te vermoorden. Dit onderwerp is evenwel te complex voor het wereldbeeld van GV....

Of het nu moslimsbroeders zijn, of hindoe, of katholieken, ik snap dat je egypte bedoelt, maar zijn er niet heel veel mensen die in onvrede leven en die het onder het mom van hun overtuiging, geloof de strijdbijl op pakken, maw elkaar het licht niet in de ogen gunnen? En wat egypte betreft, het merendeel daar is idd moslim, maar het zijn toch ook gewoon mensen? Waar dan weer karaktereigenschappen opspelen waardoor dat gebeurd?

Zoals bij alle situaties waar het gezag faalt, ziet het gepeupel, de basse classe, het uitschot, .... hun kans schoon. Komt daarbij dat veel groepen belang hebben bij chaos, om daarna als reddende engelen de orde te herstellen. In de landen waar nu de opstanden uitbreken zijn het uiteraard moslims die dit andere moslims aandoen. In die landen is iedereen bij wet moslim. De kans is trouwens groot dat deze opstanden georkestreerd zijn door de Muslim Brothers en hun aanhang, onder welke naam ze ook mogen opereren. Hun doel: na een zogenaamde democratische opstand de Radicale Islam Dictatuur invoeren.