Bij het mediteren, zeker in de namiddag kan ik in een soort droomfase wegzakken. Als dat gebeurt ben ik achteraf vaak angstig en humeurig. Wat doen?

Het is een soort wegzakken in een onbewustheid en zelfs als het maar even duurt kan het heel vervelend zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zouden verschillende dingen kunnen zijn, Angst? het jezelf ziek praten, dus van te voren al denken dat het gaat gebeuren (dat is ook een deel van je onbewustzijn) Houding? bepaalde houdingen kunnen je bloedsomloop veranderen en de stroming naar de hersennen afnemen. Voedingspatroon? eet je regelmatig (een ontbijt hoeft niet, luister naar je lichaam en niet wat "deskundige" zeggen) maar let daarintegen wel op E nummers en andere chemische smaakverbeteraars/versterkers/conserveringsmiddelen dit is in het hedendaags leven de grootste boosdoener van stress en depressies. Gevoel? ga je er met een lekker gevoel in, zo niet begin er dan niet aan en kom even op jou manier tot bezinking. Ik hoop dat je er wat aan hebt :)

Die ontspanning die je droomfase noemt, is een trance. Normaal als een ontspanning goed gaat. De kunst is om te voelen, denken en kijken wat er gebeurt als je uit die trance komt. Krijg je een soort humeur wat te vergelijken is met een ochtendhumeur. Op het moment dat je dit weet dan kun je ook kijken of je dit bewust positief kunt beinvloeden door met een ander instelling weer na de meditatie de boel weer op te pakken. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100