Hoeveel verschillende Goden bestaan er?

En welke Goden zijn dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ontelbaar aantal Goden zijn er. Bij monotheïstische geloven is het makkelijk: die hebben er maar 1. Zoals het Christendom en de Islam. Het Jodendom gaat uit van dezelfde God als de Christenen, en misschien de Moslims ook wel. Het Boeddhisme heeft geen God, Boeddha is een voorbeeld maar geen God. Taoïsme en Jaïnisme gaan ook niet uit van een God. Sommige geloven gaan er van uit dat God alles is en alles is God. Dan heb je het Hindoeïsme, waarbij sommige richtingen geen God hebben. Bij anderen moet je je afvragen wat je precies onder God wilt verstaan. Het Hindoeïsme lijkt meerdere goden te hebben, maar hun 'goden' zijn eigenlijk verschillende aspecten van Brahma. Het Shintoïsme gaat wel uit van meerdere goden. Daarnaast zijn er eigenlijk nog zoveel enorm veel religies, vaak volksreligies. Bij elkaar genomen is het niet te tellen hoeveel Goden er zijn. Vroeger was polyteïsme meer normaal, denk maar aan al die mythische verhalen van de Romeinen en Grieken. Die beschrijven daarin, vaak dezelfde, goden zoals Bacchus en Dionysus. En is maar de vraag of al die Goden echt allemaal iets anders zijn, of dat het allemaal maar een ander naam is voor het goede/het menselijke/het verhevene of hoe je het ook wel noemen.

Heel veel en welke? dat zou ik niet weten omdat het er dus ook afgoden tussen. Ieder mens heeft zo zijn eigen afgod en daar kennen we de naam niet van.

GodChecker heeft er nu zo'n 3000 in de database zitten. Check ze, misschien zit er wel een leuke voor jou bij!

Bronnen:
http://www.godchecker.com/

ontelbaar veel, er waren vroeger volken die voor alles een god bedachten. De god van de beweging en dat soort onzin.

Hier alvast een lijstje met goden en godinnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_goden_en_godinnen Maar er zijn er nog veel meer! Zie onderaan die wikipedia-lijst. In totaal zijn er zo'n 6000 god(inn)en 'geweest'. De voorloper van de christelijke kerk heeft op een gegeven moment besloten ze allemaal onder een noemer te brengen: God

Er is maar één almachtige (Gr. :Pan‧to′kra‧tor) God.

Er is één God en die Hem aanbidden moeten Hem aanbidden in geest en waarheid. De Vader, de Zoon en de Heiligegeest en Deze die zijn één.

Wat je zelf wilt GELOVEN

men kan ook zeggen dat die er niet is. ooit daarover nagedacht?

Er bestaat maar 1 god of bron waar wij allemaal vandaan komen en weer terug naar gaan . De mensen geven aan deze ene god allemaal verschillende namen,maar er bestaat er maar 1 .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100