hoe richt ik een succesvol protest tot een amerikaanse kerk?

AMSTERDAM – Een Amerikaanse kerk is van plan een ‘Internationale Verbrand een Koran Dag’ te houden, precies negen jaar na de aanslagen in New York op 11 september 2001.
Hoe krijg ik een effectief protest bij die kerk tegen het verbranden van Heilige boeken, hetgeen de Koran immers is voor anderhalf miljard moslims.
Heeft iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je het echt hoger op moet spelen, en als 1 ling zul je weinig indruk achterlaten! Vergeet die opruiende amerikaanse kerken! Dat zijn incidenten waar de rest van de wereld weinig tot geen hinder van onder vind! Dat zijn dezelfde "kerken" die nog geen halve eeuw geleden verkondigde dat zwart gekleurde mensen minder waren als blanken! GROTE ONZIN DUS!!!!!! Geef dit soort onzin geen aandacht, dan verdwijnt het ooit vanzelf. welke geloofs overtuiging je ook hebt, welke huidskleur je hebt of welke afkomst je hebt , moeten we als mens respecteren!! Mensen die menen dat hun geloof of afkomst beter is als dat van een ander, ZIJN ERNSTIG ZIEK!

Als je in discussie wilt gaan met (mensen van) een kerk zul je met bijbels gefundeerde argumenten moeten komen. Andere argumenten zullen niet landen of niet zwaar genoeg voor ze zijn. Verder gelden natuurlijk de omgangsvormen die je bij andersdenkenden moet handhaven, wil je in gesprek met ze blijven. Dus geen vijandige taal, inleven in de ander enzovoorts.

Een boek is zaak die in volle eigendom wordt verkregen en waarover vrijelijk kan worden beschikt. Dit geldt ook een religieus boek of ideologisch boek (het bestaan van een god is immers geen bewezen feit). De eigenaar mag zijn bezit verbranden tenzij hierdoor milieuregels worden overtreden. Overigens is het zinvoller de inhoud van een boek te bestrijden dan dit te verbranden. Maar nogmaals, het staat een ieder vrij te doen wat hij wil met zijn eigen bezit. Om verbranden te voorkomen is het wellicht het best om de boeken niet te drukken. Trouwens "Heilige boeken" bestaan niet. Hooguit de inhoud kan heilig zijn, althans voor degene die daarvan kennis heeft genomen. Het kunnen lezen is dan wel een must. Trouwens, weet u hoeveel bijbels in de moslimlanden worden verbrand? Of is uw verontwaardiging louter selectief?