Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Staat er in de bijbel dat de aarde stilstaat en dat de zon eromheen draait?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Religie
4.9K
LeonardN
5 jaar geleden
https://www.statenvertaling.net/bijbel/pred/1.html
Ook rijst de zon op, en de zon gaat onder, en zij hijgt naar haar plaats, waar zij oprees. Lijkt een heliocentrische uitspraak. http://muse.tau.ac.il/museum/galileo/interpretation.html

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Nee, dat staat niet expliciet in de Bijbel.
Je zou het wel kunnen afleiden uit de geschiedenis van Jozua, als hij de zon stil laat staan om de dag langer te maken, om zodoende de slag te kunnen winnen.

12 Toen sprak Jozua tot de HEERE op de dag dat de HEERE de Amorieten aan de Israëlieten overgaf, en hij zei voor de ogen van Israël: Zon, sta stil in Gibeon, en maan, in het dal van Ajalon!
13 En de zon stond stil en de maan bleef staan, totdat het volk zich aan zijn vijanden had gewroken. Is dit niet geschreven in het Boek van de Oprechte? De zon stond stil in het midden van de hemel en haastte zich niet om onder te gaan, ongeveer een volle dag.
(Lees meer...)
SimonV
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Dankjewel Simon, ik vroeg het mij alleen af omdat ik op school leer dat het in de bijbel stond. En toen werd ik nieuwschierig of dat echt zo was.
LeonardN
5 jaar geleden
https://www.openbible.info/topics/the_earth_orbiting_the_sun
https://www.openbible.info/topics/the_earth_rotating

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding