Wat voor weer was het toen Jezus wert gebooren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is natuurlijk een lastige, omdat je daarbj al uit moet gaan van de veronderstelling DAT er een historische Jezus bestaan heeft, als echt persoon dus. Maar laten we dat voor de vraag even aannemen. Vast staat in elk geval dat hij NIET geboren is op 24/25 december, en ook niet in het jaar nul, omdat de jaartelling die toen gehanteerd werd een andere was dan we nu hanteren. Vermoedelijk werd Jezus rond 7 "na Christus" geboren. En ik ben de bron even kwijt, maar ik meen dat de meest nauwkeurige schatting rondom Jezus geboorte zegt dat die in september zou moeten hebben plaats gevonden. Maar dan nog altijd niet HIER, in Europa, maar in het Midden-Oosten, grofweg het huidige Israel. En daar is het in September gemiddeld rond de 25 graden. Het zal dus een aangename, zwoele nacht geweest zijn.

Bronnen:
http://www.klimaatinfo.nl/israel/#klimaati...

Het was een heldere nacht, want de ster die wees op de bijzondere geboorte was door iedereen goed te zien. Het zal fris zijn geweest, want de baby werd in doeken gehuld en in het stro gelegd zodat hij warm kon blijven.

De herders waren met hun kudden zowel 's nachts als overdag buiten,dan moet het vrij goed weer geweest zijn.Hier komt ook bij kijken dat Jezus niet in de decembermaand geboren is want dan zou het te koud geweest zijn voor de herders omwille van het koude vochtige weer. Toen Jezus werd geboren moet dit in een andere maand geweest zijn met vrij goed en droog weer.

Bronnen:
https://www.jw.org/nl/publicaties/boeken/w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100