Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ik denk dat je een beetje het einde der tijden wil zeggen. Armageddon, het einde van alles, het einde der tijden, eindtijd...

In Matteus 24 kan je hier veel meer over lezen. Maar kort
'slecht spreken' 'zelfzuchtigen' 'misleiders' 'schijnvroomheid' 'valse profeten' 'oorlogen' 'honger' ... zullen er op aarde zijn. Dit in de dagen voor het einde. ( In Lucas 21 spreekt men ook van zware besmettelijke ziektes ) * Vele mensen denken dat we nu in die eindtijden leven.*
Dag dag van het einde zelf zal er de wederkomst van Jezus zijn. Hij zal nederdalen op een wolk en iedereen zal hem zien. Dan zal er een gevecht komen tussen de troepen van het goede en het kwade waarin het kwade zal neergaan en er een 'nieuwe tijd' zal aanbreken voor de gelovigen.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Deze term en ook uitdrukkingen als ‘het einde van de dagen’ worden in Bijbelse profetieën gebruikt voor een tijd waarin historische gebeurtenissen een beslissende climax bereiken (Ez 38:16; Da 10:14; Han 2:17).
Afhankelijk van de aard van de profetie kan het om een periode gaan van maar een paar jaar of van vele jaren.
De Bijbel gebruikt deze term in het bijzonder voor ‘de laatste dagen’ van het huidige tijdperk, tijdens Jezus’ onzichtbare aanwezigheid (2Ti 3:1; Jak 5:3; 2Pe 3:3).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
De dagen voordat Jesus terugkomt.
De laatste paar dagen voordat Jesus terugkomt.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 22 april 2021 13:42: tekst
Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding