Zijn er creationisten die geloven dat een god (God) Adam en Eva echt en in die vorm geschapen heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, creationisten geloven sowieso dat de wereld in elkaar is gekleid door een zelfdenkende entiteit die een plan heeft met de wereld en het leven daarop. Voor velen betekent dat dat ze het verhaal uit Genesis 1 niet als een metaforische vertelling zien, maar als geschiedschrijving. Zevendedagsadventisten hebben er zelfs een complete nieuwe stroming omheengebouwd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zevendedagsad...
http://www.imdb.com/title/tt0486358/
http://www.imdb.com/title/tt0815241/

volgens mij is dat zo'n beetje de basis van het christelijk geloof. Dus Ja.

Zullen er zeker zijn,maar volgens mij steeds minder...aangezien de kerken steeds minder vol zitten.Hier in Venlo tenminste...

Ja, die zijn er. Ik weet dat er alleen al op GV minstens één creationist is die de bijbel geheel letterlijk neemt.

Ja, er is een grote groep gelovigen die alles wat er in de bijbel staat als letterlijke waarheid zijn. Inclusief de reuzen en draken die wij alleen uit sprookjes kennen.

natuurlijk heb je die er bij . je hebt ook mensen die in kabouters geloven etc.

natuurlijk zijn die er en is zelfs de basis van de westerse samenleving waar wij trots op moeten zijn !! De vorm van geloven is alleen steeds iets soepeler geworden zoals zo veel dingen in onze samenleving veranderen.

jongeaardecreationisten zullen dat hoogstwaarschijnlijk geloven omdat zij de bijbel het meest letterlijk interpreteren. Op Wikipedia staat e.e.a. uitgelegd. Dit impliceert niet dat Adam en Eva de wereld bevolkt hebben met hun nakomelingen, buiten de tuin van eden waren ook mensen. Hun zonen, Kain en Seth trouwden met Awan en Azura, die vrouwen waren er kennelijk al. Hoe dat dan weer strookt met Adam en Eva als eerste mensen weet ik niet, maar in het geloof zijn zulke dingen blijkbaar nooit zo belangrijk. http://nl.wikipedia.org/wiki/Creationisme http://nl.wikipedia.org/wiki/Adam_en_eva

Het hoe van de schepping maakt voor de meeste christenen niets uit, aangezien geen mens kan weten hoe het exact gegaan is. Dat de mens geschapen is en in zonde gevallen is, is veel belangrijker. Dus ja, voor de creationist zijn Adam en Eva echt geschapen.

ik denk dat 1 miljard mensen nog een voorzichtige schatting is. je moet begrijpen dat het christelijk geloof valt of staat bij het letterlijk gebeurd zijn van het scheppings verhaal en val van de mens. als je dit als een sprookje neemt, is het hele nieuwe testament, wat daarop een antwoord is, niet waar.

Wij belijden de 12 artikelen des geloofs. Deze vindt u in het psalmboekje achterin. De wereld is in 6 dagen geschapen zoals u kunt vinden in de bijbel Genesis 1. Ik hoop niet dat u (jullie) dat erg vind(den).

Zeker, maar er zijn ook vele creationisten die ook in evolutie geloven.

Bronnen:
www.groenrondballetje.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100