Hoe kan een almachtige onfeilbare God zijn onschuldige zoon nodig hebben om de mensen van hun zonden te redden?

Een onfeilbaar wezen kan toch nooit een plaatsvervangend zondenbok nodig hebben?

En waarom sowieso dan wraak i.p.v. vergeving?

En zonde, want we 'zondigen' nog evenveel

Toegevoegd na 27 minuten:
Ik vrees eigenlijk dat het meer een menselijk excuus is om de kruisiging van Jezus te rechtvaardigen... 'Gods wil' klinkt immers een stuk beter dan we hebben de verlosser vermoord...
Het lijkt soms ook alsof mensen die geloven dat Jezus voor onze zonden is gestorven denken dat ze daarom alles maar mogen doen... het wordt toch wel vergeven...

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat Jezus meende dat door zijn zondeloos sterven alle zonden die de mensen tot dan toe hadden begaan weggeveegd zouden worden. Jezus had geen directe communicatie met God, maar dit was zijn interpretatie van Gods wil. Onze gemeenschappelijke zonden zijn dus weer aan het opstapelen sinds Jezus is gestorven aan het kruis.

onze almachtige schepper had inderdaad niet kunnen voorzien dat wij elkaar de hersens gingen inslaan , en hij was nog heel moe van al het werk wat hij in die 7 dagen had verricht, dus vandaar dat hij zijn zoon maar op ons af stuurde.

Sommige mensen geloofden nog niet in de almachtige god, omdat er nog geen bewijs was, zijn zoon was het levende bewijs dat hij echt bestond. Als het goed is had god wel kunnen voorzien wat er zou gebeuren (om even terug te komen op arjenbas), want hij heeft alles gemaakt en hij controleert alles.