Welke godsdiensten/beschouwingen hebben/kennen ook verschijningen?

In het Christendom heb je verschijningen zoals in Lourdes etc. Maar heeft de islam of het boeddhisme etc ook van dergelijke verschijningen (waarschijnlijk dus zonder maria of jezus?!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover ik weet kun je daar het volgende van zeggen: > De islam kent engelen en djinns als onstoffelijke wezens die aan mensen kunnen verschijnen. Er is echter geen cultuur van verschijningen aan mensen en dat dan gaan vereren zoals bij de katholieken. Dat is ook logisch vanuit de aard van de islam. > Boeddhisten kennen geen onstoffelijke wezens omdat dit meer een levensbeschouwing is waarbij men door eigen gedrag naar een hoger niveau moet gaan > Joden kennen ook engelen en verschijningen. Het oude testament (de thora) staat er bol van maar de Joodse godsdienst kent ook niet zoiets als het katholicisme > Hindoes kennen ook wonderen in die zin (in 1995 was er veel gedoe over hindoebeelden die melk dronken) en daar zie je dan hetzelfde fenomeen als bij de katholieken Ik ga niet alle 7.000 religies opsommen maar het beeld is wisselend en hangt af van de aard van de religie.

Het antwoord is eigenlijk dat elke religie verschijningen kent. Op zich is dat ook niet verwonderlijk, daar de onzichtbare wereld (de geestelijke dimensie) zich presenteert aan mensen zodat zij een indruk krijgen van het bovennatuurlijke/goddelijke. Verschijningen doen zich veel vaker voor dan dat men zich dat bewust is. Sommige verschijningen zijn zo expliciet dat je moet toegeven dat er meer is dan het normale. Deels is het ook afhankelijk in hoeverre je er voor open staat. Het kan ook zijn dat er wel verschijningen zijn, maar dat dit (on)bewust wordt weggeredeneerd naar een natuurlijke verklaring. Verschijningen doen zich voor door engelen/demonen, geesten, God/goden, dromen, visioenen, stemmen en inlijke openbaringen. Zie alleen het onderwerp engelen op Wikipedia, dan krijg je al een behoorlijke indruk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Engel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100