Waarom liep Jezus over water?

wilde Hij wat bewijzen ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je, zoals ik, wel wat ziet in de literair-kritische benadering van deze teksten, dan zie je meteen dat hier sprake is van een bepaald literair genre uit de 1e eeuw. Het wemelde in die tijd in de hellinistische wererld van de wonderdoeners en mensen met bovennatuurlijke krachten de zgn. θεῖος ἀνήρ, ofwel goddelijke mens. Als bijbelschrijver kom je daarbij natuurlijk niet achterblijven en moesten ze de Jezus-figuur ook sterke staaltjes laten uithalen: over water lopen, wijn maken van water, vissen vermenigvuldigen etc. Zo konden ze laten zien dat hun Jezus ook een topper was. Toegevoegd na 1 minuut: het wemelde van verhalen over wonderdoeners. Of ze er ook echt waren...dat is een ander zaak.

Heeft hij nooit gedaan, alleen Mozes spleite de zee.

Uitslover joh! Toegevoegd na 12 minuten: Trouwens, zo bijzonder is het niet hoor! http://www.youtube.com/watch?v=FZ1st1Vw2kY

Nee, op het water had hij minder last van zijn likdoorn.

vanaf de kant zg hij de disipelen varen ,en liep er heen,Petrus ging daarna ook over het water lopen,maar door zijn ongeloof zakte hij even weg

Het is een verhaal met als moraal dat je vertrouwen moet hebben. Volgens het verhaal liep Jezus over het water naar zijn discipelen toen zij in hun boot in de problemen waren door een storm. Eerst waren ze bang van zijn verschijning, en toen hij zei wie hij was, vroeg Petrus hem dat te bewijzen door hem toe te staan ook over het water te lopen, naar Jezus toe. Dat mocht, en Petrus stapte in vertrouwen uit de boot en begon te lopen. Maar toen werd hij bang, vanwege de storm en de golven, en hij zonk. Hij riep Jezus, die hem uit het water trok en hem een standje gaf voor zijn gebrek aan vertrouwen. De moraal is dat je Jezus zou moeten vertrouwen, en dat je dan van alles zou kunnen. Persoonlijk lijkt het me trouwens gewoon een sprookje, een verhaal met een moraal waar ik ook nog eens niets mee heb, niet iets dat echt gebeurd is.

In de tijd van Jezus was het onderwijs heel anders geregeld dan hede ten dage er was geen schoolzwemmen. De mensen waren ook veel armer en veel jongeren gingen dan ook al werken voor ze konden zwemmen. Daarom had Jezus met zijn vader overlegd de dichtheid van water onder zijn sandalen te verhogen. Dat gaf hem de mogelijkheid over water te lopen. Omdat zijn scooter nog niet geschouwd was en hij niet in bezit was van een rijbewijs moest hij lopen, en omdat het al een tijdje geleden is liep hij. Dus Jezus liep over water omdat hij geen zwemled kon betalen en omdat hij het zoontje was van de baas, en dan kan alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100