Doet dit af aan de inhoud van het artikel (zie de uitleg)

Een predikant schrijft een artikel. Enkele jaren later blijkt dat de predikant een buitenechtelijke relatie heeft, en wordt hij geschorst. Doet dat af aan de inhoud van het artikel ?

Toegevoegd na 15 minuten:
Het artikel gaat overigens niet over huwelijk en trouw, maar staat daar helemaal los van

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee zeker niet, als de inhoud van het artikel waardevol is en mensen steken er wat van op, wat maakt dan het priveleven van die predikant uit? Als het artikel gaat over het huwelijk en trouw aan elkaar enz. Tja, dan is de geloofwaardigheid van zo'n predikant wel over.

Een bekend verschijnsel bij mensen die anderen willen voorschrijven hoe het moet: Let niet op mijn daden, maar op mijn woorden. Bekend van priesters en dominee's. Hypocriete mensen, die niet waard zijn om te woren gehoord. In het Parool stond gisteren een verhaal van Pater Jan, die heel lang geleden oneerbaar is omgegaan met koorknapen en koormeisjes. Hij is nu 70, maar wil nog steeds niet de verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden. Tuig van de richel, noem ik dat. Ook de kerk neemt geen verandelijkheid (men wist het al jaren). Is een kenmerk van een zieke organidsatie. Er is een boek over verschenen., Degenen die zich aan deze reactie ergeren moeten worden verplicht eerst dat boek te lezen!!!

Aan de vruchten herkent men de boom, zo zegt Jezus in de bijbel. Hoe kun je goede dingen zeggen als je van buiten slecht bent? Maar ja, een dominee is ook een mens en zal het er ook wel erg moeilijk mee hebben.

Als ik een heerlijk recept publiceer in een kookblaadje en ik vermoord mijn buurvrouw. Dan smaakt het gerecht toch nog even lekker? (Of heeft het dan een bijsmaak.... het zal aan je eigen oordeel liggen)

Ik denk dat dit artikel zeker wel waardevol kan zijn. Zo'n man heeft een dubbel leven geleid wat natuurlijk heel erg is. Zeker als je op een preekstoel staat en een gemeente moet leiden. Voor jou - die het artikel gelezen heeft - is het schokkend. Voor hem is het vreselijk. Alles wat je aan mooie en waardevolle dingen gezegd hebt en waar je niet naar geleefd hebt - het zal van je hand geëist worden en je zal er naar geoordeeld worden. Wat niet wil zeggen dat er geen vergeving is. Voor de moordenaars die naast Jezus aan het kruis hingen was ook vergeving.

hoe kom je hier nou weer bij? Ten eerste gaat het om wat hij schrijft. Ten tweede is een buitenechtelijke relatie helemaal niet slecht. Dat denken wij alleen maar, omdat het zo ingeburgerd zit in onze maatschappij. Ten derde zijn er miljoenen mensen die een geheime buitenechtelijke relatie hebben, waarvan niemand het weet. Dan zou je geen een artikel meer goed kunnen vinden.

Dominees zijn ook mensen. Het is niet bepaald wenselijk gedrag het hebben van een buitenechtelijke relatie, maar het komt veel voor. Stel je voor dat de waarde van de mens daaraan moet worden afgemeten, dan zou er op de wereld weinig waardevols zijn gepresteerd!

Ik ken heel wat dominees en zou zeggen..breek me de bek niet los. Maar een goed artikel blijft een goed artikel. De componist Gesualdo vermoordde zijn vrouw en haar minnaar, maar daar is zijn muziek niet minder om.

Nee hoor vind ik onzin. Het zou wat anders zijn indien hij een artikel zou schrijven over ontrouw, want dan maak je jezelf wel erg ongelovig. Je kunt een oprecht mens zijn en het geloof verkondigen en daarnaast een misstap maken. Dat is natuurlijk in zijn functie zeer onhandig. Mensen zullen nu toch met een ander oog naar hem kijken. Maar het heeft helemaal niets met dat artikel te maken want voor de rest zal hij best een oprecht mens kunnen zijn.

Het doet zeker af. In gedachten was de predikant misschien al bezig met zijn ontrouw toen hij het artikel schreef. Woorden krijgen pas kracht en inhoud, als de schrijver geestelijk geinspireerd is, en hij onbevangen open staat voor de hemelse gewesten.

For anyone curious enough to want to investigate the crimes i might have comited in the eyes of the law of my country, you will not find them. Maybe small things, i forgot to pay something maybe i don't know. Drove a little to fast in a car some time somewhere, maybe. I might have destroyed someones property somewhere by accident. But crimes in God's eyes, yes, you will find many. Knowing this. What use is it for you to investigate? To prove the world that a holy man isn't a holy man? I ask of you people, leave me alone. Instead, search yourselves. i don't claim to be anyone else than being the same as what you are. People.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100