Is er een Geschrift, Godsdienst, Religie die het toestaat om mensen te doden?

Zo ja, graag naam van boek, geschrift als iemand dit weet. Uit interesse, ik ben niet op zoek naar een Godsdienst om mij bij aan te sluiten zodat dit kan. Het is puur interesse.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste godsdiensten staan het toe om, onder bepaalde omstandigheden, mensen te doden. Ze verschillen wel in de mate van enthousiasme die ze daarvoor aan de dag leggen. Religies waarin het onder geen enkele omstandigheid is toegestaan zijn Jainisme en Boeddhisme. Hoewel bij de laatste de praktijk wel eens anders is.

In de christelijke bijbel roept de god regelmatig op tot doden. In de joodse tenach dus ook, aangezien dat voor een deel hetzelfde geschrift is.

In de bijbel staan regelmatig oproepen om te doden. Wat heel dubbel is eigenlijk, want er wordt ook opgeroepen om niet te doden, en van je medemens te houden. Een mens doden blijft nooit zonder gevolgen, alle onrecht zal op een gegeven moment weer recht gezet moeten worden.

"Is er een Geschrift, Godsdienst, Religie die het toestaat om mensen te doden?" Volgens mij hebben bijna alle religiën toegestaan, om te doden; neem bijvoorbeeld het Christendom/ de Bijbel/ geschriften van het O.T.: God zegt, volgens de Bijbel, zelf: "Als nu een man en vrouw in zich een waarzeggenden geest zal hebben, of een duivelskunstenaar zal zijn, zij zullen zekerlijk gedood worden; men zal hen met stenen stenigen; hun bloed is op hen." (Leviticus 20:27) http://www.statenvertaling.net/kanttekeningen/Lv20.htm Sterker nog: god doodde zelf ook iemand, een man, omdat hij niet de vrouw wilde overnemen van zijn gestorven broer; er staat daarover het volgende in de Bijbel: "Maar Onan wist, dat dit zaad niet voor hem zou zijn, en het gebeurde, toen hij bij de vrouw van zijn broeder naar binnen ging, dat hij het [zaad] verdierf tegen de Aarde, om zijn broeder geen zaad te geven; (Genisis 38:9). En wat Onan deed, dat was kwaad in de ogen van GOD; daarom doodde HIJ hem ook;..." (Genesis 38:10) http://www.statenvertaling.net/kanttekeningen/Gn38.htm Vergeet ook niet, dat deze god, volgens de Bijbel, de zondvloed over de Aarde heen heeft gestort, http://nl.wikipedia.org/wiki/Zondvloed verantwoordelijk was voor Sodom en Gomorra, http://nl.wikipedia.org/wiki/Sodom_en_Gomorra en zijn eigen zoon (Jezus) heeft gezonden, en doelbewust heeft laten opofferen/ doodden; http://nl.wikipedia.org/wiki/Jezus_(traditioneel-christelijk)#Arrestatie_van_Jezus_en_kruisdood en als god Jezus was, dan is het zelfmoord geweest…

Wanneer je het "doden" letterlijk wil nemen zie de geschreven tekst dan wel in het juiste tijdsbeeld. Doden hier als metafoor wil zeggen dat je in een leven je Ego dient te doden om zo je zelf (je werkelijke essentie) te worden/zijn. Dit laatste is m.i. wat ermee bedoeld wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100