Wat zijn argumenten om te ontkennen dat er een Oordeelsdag komt?

Ik ben ervan overtuigd dat God ooit terug komt op de aarde. De doden zullen opstaan en bekeerde mensen zullen het eeuwige leven krijgen. Maar ik ben er achter gekomen dat veel mensen hier op GV de oordeelsdag ontkennen. Meestal word er niet gelijk een argument bij gegeven. Ik ben erg benieuwd of er mensen zijn die een goede reden hebben om de Oordeelsdag te ontkennen. Zelf ben ik opgegroeid met dit geloof, ik weet niet beter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die zijn er niet als je het mij vraagt.

De mensen die de Oordeelsdag ontkennen, zijn opgegroeid met die gedachte. Toegevoegd na 1 minuut: Een kwestie van opvoeding en geloofsovertuiging.

Omdat ik er niet in geloof, daarom dus!

Zoals je al zegt, je weet niet beter omdat je ermee opgevoed bent, het is een geloof. Veel mensen geloven niet, dus ook niet in de Oordeelsdag en dat is logische, gezien er geen wetenschappelijke bewijzen zijn dat God bestaat en dus de verhalen ook niet concreet te maken zijn; en dat is ook weer logisch, want een geloof is een gedachten en dus geen feiten ;)

Er zijn geen argumenten voor een Oordeelsdag, geen bevestigende of ontkennende argumenten... Geloof en argumenten gaan niet samen... dus er zijn geen argumenten voor geloofszaken... Of je gelooft of je gelooft niet, dat heeft niets met de werkelijkheid te maken, de werkelijkheid is weten...

Hoe heb je ontdekt 'dat veel mensen hier op GV de oordeelsdag ontkennen'? In elk geval hoor ik niet daarbij. Ik denk dat we zullen beoordeeld op het aantal goede vragen en antwoorden. Ik doe reuze mijn best om daar goed uit te komen, alhoewel ik niet weet hoeveel tijd mij nog rest...

jij als gelovige bent er van overtuigd. Andere mensen zijn daar niet van overtuigd en dus zullen deze mensen zoiets hebben van: ik ga er niet op zitten wachten, het zal wel. gebeurd het dan gebeurd het, zo niet... dan niet.

Omdat die Oordeelsdag al is geweest en we nu met al met z'n allen in de hemel zitten. Alleen vergeten we dat wel eens.

je bent hiervan overtuigd omdat je dit met de paplepel is ingegoten. Maar ik niet. Als je opgegroeid was met de mededeling dat een elfje de wereld had gemaakt en dat er een olifant komt om alles straks uit te blazen dan had je dat ook geloofd. Het argument van mij is dus, er bestaat geen god, en dus ook geen oordeelsdag. Dit vind ik dus een goede reden.

ik ben ook opgegroeid met het geloof, maar daarom hoef je dat nog niet klakkeloos over te nemen. Je kan ook je hersenen gebruiken. Het is onmogelijk dat alle graven opengaan en de doden weer op zullen staan. Er zijn al miljoenen graven geruimd door de geschiedenis heen. En wat gebeurt er dan met de mensen die gecremeerd zijn? Als je logisch nadenkt, kan er geen oordeelsdag komen. Deze religieuze vragen zijn niet te beantwoorden, want de een gelooft dit en de ander dat.

Ik geloof onbewust in Middelaarden, in elfen en in Hobbits sind ik IDBVDR heb lezen in de jaren zeventig. Ik weet verstandelijk dat het onzin is. Ik vind alleen Orlando Bloom in de rol van Legolas de elf zo bloedmooie jongen. De Oordeelsdag is ook zo'n verhaaltje, maar ik vind in dat verhaal de venijnigheid en het kwaad eruit druipen en ik vind geen van de hoofdpersonen aantrekkelijk. Meer dan genpoeg redenen om die torrie ver weg van mij te houden. Ze liggen op de spael met Freddy Krueger films: Oordeelsdag, vrijdag de 13-de; hij komt voor jou.... Brrrr Toegevoegd na 1 minuut: Misschien betere vergelijking 'de film Thriller zonder musiek' De muziek zonder de film thriller is veel beter

Dezelfde argumenten als die om "uberhaupt niet in een god te geloven. Er is afgezien van het feit dat mensen dit aan elkaar doorvertellen en op een gegeven moment opgeschreven hebben, geen enkele aanwijzing dat er zoiets als een dag des oordeels zal komen. Sterker nog, mensen hebben elkaar keer op keer verteld dat die dag op een bepaald moment zou aanbreken, en telkens bleken ze ongelijk te hebben. Vele van die momenten zijn voorbij gegaan, en de aarde draait nog steeds, de levenden leven door, en de doden blijven dood. Mensen vertellen elkaar zoveel. Waarom zou ik dit moeten geloven, en niet één van al die andere elkaar uitsluitende verhalen die mensen elkaar vertellen? Waarom zou ik geloven in de vier ruiters van de apocalyps, en niet in poema's die uit de lucht komen vallen? Waarom wel in het laatste oordeel, en niet in een epische strijd waarbij Odin, Thor, nog een zooi Noorse goden en alle mensen op twee na sterven?

Je geeft zelf aan in datgeloof te zijn opgegroeid en dat je "niet beter weet". Ik denk dat het goed is je eigen denkbeelden eens te evalueren en eens goed na te gaan waar ze vandaan komen. Is het je aangepraat of is er een wetenschappelijke onderbouwing te vinden voor je wereldbeeld? Net zomin er reden is om het bestaan van god(en) aan te nemen is er een reden om iets als een "Dag des Oordeels" als realiteit te zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100