Waar komen de suprises bij het sinterklaasfeest vandaan en waarom? (bedoel niet wat de betekenis is)

Sinterklaas en piet geven kadootjes maar waar hebben we het vandaan gehaald dat we tegenwoordig suprises maken (en gedichten)? ook het strooigoed; wie heeft dat bedacht? Komen sint en piet nu uit Spanje, Turkije (of misschien heel ergens anders vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens Spaanse geleerden was het in de 16e eeuw in Spanje bij de elite de gewoonte om begin december vrienden en vooral vriendinnen te verrassen met een geschenk. Men liet dan heimelijk in hun huis iets gewoons als een citroen, knol of iets anders verstoppen. Daarin zat dan een klein cadeau'tje zoals een oorbel of een ring. Toegevoegd na 1 minuut: En De sint komt volgens deze site hier vandaan: Volgens de overlevering was de heilige Nicolaas afkomstig uit de landstreek Lycie in Klein-Azie, waar hij in de tweede helft van de derde eeuw werd geboren. Nadat zijn oom, de bisschop van het aldaar gelegen Myra, was gestorven, volgde Nicolaas hem op.

Bronnen:
http://www.vriendenvansintnicolaas.nl/weet...

Je zal ver inde geschiedenis moeten teruggaan om dit gebruik te achterhalen.( zoek Wodan) Toentertijd was bij oude beschavingen de winter een donkere en zorgelijke periode, die vaak werd bezien als de tijd waarin de vruchtbaarheidsgod sliep of dood was. Men was van mening dat men de godheid op verschillende manieren nieuw leven kon schenken of de god of godin op zijn minst wat hulp kon bieden. Geschenken, dansen, lawaai en slagen met de levensroede werden alle bezien als manieren om goddeloze geesten te verdrijven en de vruchtbaarheid van mensen, dieren en de grond te vergroten.