in welk wereld deel is de eerste testament?

Toegevoegd na 1 dag:
oops
ik bedoel oude testament

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het begin van het eerste bijbelboek Genesis wordt de Tigris en de Eufraat genoemd. Deze rivieren liepen door het Paradijs. Deze liggen in Iran. De ark van Noach werd gevonden op de Ararat, die ligt is in Turkije. Verder wordt er veel over Egypte en de daar omliggende landen gesproken. Het beloofde land was Kanaän wat nu Israël is. Dus is het grotendeels Afrika als werelddeel.

In de hof van Neede, da's in het oosten van het land. Toegevoegd na 35 minuten: Ik geloof zelfs het midden oosten!

Kijk maar eens naar dit kaartje m.b.t. het 'Oude Testament'...

Een beetje het huidige Azië (Het Nabije Oosten ) : Palestina -Babylonië- Kaukasus (ark) en een beetje het huidige Afrika (Noord Afrika) Egypte -Sinaï . Toegevoegd na 26 minuten: Met de Kaukasus zelf met goeie wil al een stukje Europa (maar wel op de periferie)

In het Midden-Oosten, het werelddeel Azië.

Ik neem even aan dat je het Oude Testament bedoeld. Dit eerste deel van de bijbel vindt plaats in het Midden Oosten en het Noord Oosten van Afrika. Overigens is het Oude Testament qua inhoud haast hetzelfde als de Tenach, het boek waar het jodendom op is gebaseerd. Hierna volgt het Nieuwe Testament, daar baseert het christendom zich op. Deel drie van het vehaal is de Koran. De grote ironie in deze is dus dat alle drie de godsdiensten zich baseren op hetzelfde verhaal. Zij het dat ieder een ander deel als belangrijkste ziet.

in het wereld deel Azie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100