hoe kan ik het beste reageren op kwetsende humor qua geloof, op social media?

ik heb een tijd geleden een fikse ruzie gehad met een vriendin, ik ben namelijk christelijk wat erg belangrijk voor me is, zij plaatste op facebook de hele tijd grappen en afbeeldingen over bijvoorbeeld jezus, opzich is dit geen probleem, maar deze ''humor'' maakte het geloof alleen maar belachelijk. het was echt hele negatieve humor (waar christenen alleen maar als dom en kwaadaardig worden neergezet) . één van mijn belangrijkste principes is dat ik iedereen laat geloven wat hij/zij wil, ik vind het dus prima dat ze atheist is, alleen stoor ik me als ze gaat afgeven op de mensen die wel geloven (ik zou ook dezelfde soort humor over atheisten op facebook kunnen plaatsen, maar dat doe ik niet juist vanwege mijn principes). hoe kan ik reageren op zo een situatie? negeren of zoals ik nu na een tijd heb gedaan een discussie aangaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Breng het nare gevoel wat je hebt naar het Kruis, leg het neer en vraag God of hij het voor je wilt oplossen. Hij is je Vader en een vader zou je nooit een steen geven als je om brood zal vragen. Geloof!

Als het een echte vriendin is zou ze je geloof respecteren . dat het jou raakt spreekt voor jou . doe niet hetzelfde als zij . Vertel haar dat jij je gekwets voelt door haar laat het daardan bij , ga geen discussie aan . . het is aan jou vriendin wat ze er mee doet .

Waarom maak jij daar ruzie over? Ik ben zelf ook gelovig maar even plat gezegd, als ik constant Jezus of God moet gaan verdedigen dan heb ik een dagtaak, volgens mij is het juist andersom. Misschien kan Hij er wel heel hard om lachen? Je kan zeggen dat jij je er aan stoort maar je kan niet zeggen dat ze God beledigd want dat weet je niet, of je moet in Zijn schoenen kunnen staan. Het nadeel is, en wees eerlijk dat is ook zo, dat veel (mede)christenen (die mij nu weer verketteren) ook weinig laten zien in positieve zin. zij proberen iedereen te bekeren, met het opdringen en ook met bangmakerij omtrent hel en dergelijke. Dat is ook niet goed. Geef iedereen het zijne/hare en laat zien dat je zachtmoedig bent. En dan ga jij dus ruzie maken? Je kan op de button: "vind ik niet leuk" klikken, haar ontvrienden en haar in real life uitleggen waarom je dat doet. Dat zal ze als het goed is begrijpen en het prima vinden. Mijn broertje bijvoorbeeld, heeft me ontvolgd op twitter want ik tweet teveel. (grappig toch?) Uiteindelijk is het maar social media. echte vrienden spreek je ook op andere manieren. maak je dus niet te druk.

Ik denk dat je er goed aan doet om er iets over te zeggen. Dat recht heb je. Alleen is het belangrijk om het bij jezelf te houden. Dat wil zeggen, dat je alleen kunt zeggen dat het je stoort, zonder haar te oordelen. Wat je wel kunt doen, en dat is wellicht nog veel sterker, dat je niet zegt dat het JOU stoort, maar dat je op een vriendelijke manier, misschien in vragende vorm, duidelijk maakt dat haar handelwijze anderen kwetst. Dat jullie vriendschap belangrijk voor je is, en je niet wilt dat anderen haar onvolwassen vinden... dat ze zichzelf te kort doet en dus feitelijk zichzelf schaadt. Ja, misschien word je uitgelachen en voor heilig boontje uitgemaakt.. maar je hebt natuurlijk wel gelijk! ;-)