wat is Heil

bij het geloof

Weet jij het antwoord?

/2500

redding, verlossing, zaligmaking

Geestelijk welzijn, voorspoed of: Ik zie er geen heil in, dan betekent het zoveel als nut.

geluk, voorspoed, zegen, verlossing, zaligmaking, redding.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/zoek.php

heil het; o 1 welzijn, voorspoed 2 nut, voordeel: ik zie er geen ~ in 3 geestelijk welzijn

klik op de link en je ontdekt wat heil is...

Bronnen:
http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=heil

Heil komt van "heilig"komt vanuit het oud nederlands. Betekent heel "dat alles goed is". Heylik betekent huwelijk ,sinterklaas was een huwelijksman die heeft er voor gezorgd dat 3 zusjes die geen man konden krijgen een man kregen.Volgens de legende.

De tweede voornaam van Hitler...

Heil kun je in een aantal categorieën tegenkomen Heil in de categorie genezing. Er bestond in Twente een ziekenhuis wat ooit heette Heil der Kranken Heil en zegen een wens in het geloof voor zegeningen. Heil als gelukwens. Je ziet dat dit woord velerlei variaties kent vanuit de basis geluk en gezondheid toewensen. Lies

Heil omvat meer dan een woord. Het betekend geluk voorspoed en oprechte liefde.

Heil in het geloof is voorspoed, geluk, maar ook verlossing. Dit woord omvat eigenlijk al het goede en mooie wat je kunt ontvangen, en is daarom niet in een echte vertaling te vatten. De Heiland is de verlosser, en de redder, en aldus de brenger van het geluk. Een heilige is een bijzonder goed en rechtvaardig persoon die een vroom leven heeft geleid. Persoonlijk vind ik het vreemd dat hier ook het woordje "heil" in zit, omdat een heilige niet altijd geluk en voorspoed heeft gehad, maar vermoedelijk is hij/zij door de heiligverklaring verlost. Echte heiligverklaringen gebeuren overigens alleen in de RK-kerk, en zij hebben ook deze naam eraan gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100