Wanneer werd de eerste kerk opgericht?

In Efeziers staan een paar dingen over de kerk,staat er ergens in de bijbel ook iets over het begin van de kerk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. De kerk, als gemeente van Christus, begint met Pinksteren. Dan gaan de apostelen, na het ontvangen van de Heilige Geest, de straat op om te vertellen over Jezus en God. Daaruit ontstaan de eerste kerkelijke gemeenten. Het ontstaan van de eerste gemeente staat in Handelingen 2:43-47.

Bronnen:
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Hande...

Ja, dat staat in het bijbelboek Handelingen. In Handelingen 20:17-38 heeft de apostel Paulus bijvoorbeeld gelegenheid om persoonlijk met de kerkleiders in de grote stad Efeze te spreken.

Deuteronomium 33:4 Mozes gebood ons de wet, het erfelijk bezit van de gemeente van Jakob. Genesis:32 28 De ander vroeg: ‘Hoe luidt je naam?’ ‘Jakob,’ antwoordde hij. 29 Daarop zei hij: ‘Voortaan zal je naam niet Jakob zijn maar Israël, De Isralieten werden in het OT de gemeente van Jakob genoemd, zij stonden onder de Mozaische Wet (Wet van Mozes) De christelijke gemeente werd voor het eerst genoemd in handelingen na de uitstorting van de heilige geest. De christelijke gemeente staat onder de genade van Christus.

de eerste kerk is veel ouder dan de vorige beantwoorders hebben gegeven, zij gaan uit van de katholieke kerk. er zijn echter veel oudere geloven die een kerk hebben , kijk alleen maar eens naar het jodendom. volgens de geleerde, en die hebben er voor gestudeerd, is stonehenge ook een plaats voor rituele, dus een kerk en deze hoop stenen is al heel erg oud. ga er dus maar vanuit dat dit de oudste kerk ter wereld is

de tempel van salomo is volgens mij het eerste Godshuis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100