Wat doen moslims met oude korans?

Er zijn weer rellen omdat Amerikanen korans hebben verbrand omdat het in hun ogen afval was. Moslims gaan er ander mee om; wat doen zij met oude, versleten korans? Je mag ze blijkbaar niet weggooien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer een moslim een koran of een ander heilig schrift niet meer hoeft of wanneer het schrift beschadigd is, kan hij een paar dingen doen: 1) Repareren / preserveren Meestal gaan heilige geschriften erg lang mee, omdat ze kwalitatief goed zijn geproduceerd en er dierbaar mee om wordt gegaan. Als een heilig geschift zoals de koran dan toch stuk mocht gaan wordt deze vaak gerepareerd. 2) Aan iemand anders geven Delen wordt toegejuicht in vele geloven; ook in de islam. 3) Begraven Wanneer een koran echt weg moet, dan wordt deze goed ingepakt met stof en voorzichtig begraven op een plek waar niemand overheen zal lopen. 4) Verbranden (Ja, toch verbranden!) Wanneer het geschrift echt niet meer gerepareerd kan worden, niet doorgegeven kan worden, en begraven ook geen optie is worden ze nog wel eens verbrand. Dit gebeurt echter zelden en alleen wanneer de boeken onbruikbaar zijn en er dus écht niks anders meer op zit. Mocht je nog een vraag hebben of mocht iets onduidelijk zijn, reageer dan eventjes hierop en dan help ik je graag!

Wat Prlzwitsnovski al zei... Weet van mijn oma (moslima) dat zij zo nu en dan oude oude versleten pagina's uit de heilige geschriften (soms ook uit de koran) verbrand in haar tuin. Vervolgens begraaft zij het as onder een plantje/groen...

Er zijn een aantal mogelijkheden voor oude, niet te repareren exemplaren van de H. Qur'aan: - Begraven, hoewel dit op weerstand kan stuiten, omdat het in aarde gelegd wordt; - Verbranden, hoewel dit op weerstand kan stuiten, omdat vuur de straf van de hel is; - In water leggen, hoewel dit op weerstand kan stuiten, omdat anderen het weer uit het water kunnen halen en er alsnog iets vreemds mee doen; - Op een verlaten plek leggen, een korangraf, hoewel dit op weerstand kan stuiten, omdat anderen het weer kunnen vinden en er alsnog iets vreemds mee doen. Verbranden van een exemplaar van de H. Qur'aan kun je vergelijken als het verbranden van een oude, Nederlandse vlag. Verbranden in het openbaar is respectloos, maar bij een versleten vlag wordt het discreet gedaan. Verbranden door niet-moslims tussen ander afval wordt dus als respectloos opgevat. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens, dat wordt ook met blaadjes gedaan waar stukjes van de H. Qur'aan op staat. Bedenk me opeens dat bij een islamitische organisatie waar ik werk het papier grondig verscheurd wordt om het vervolgens te recyclen middels oudpapierinzameling. Het verscheuren wordt gedaan, zodat de tekst niet meer herkenbaar is en niet misbruikt kan worden. Deze vijfde manier is bij mijn weten niet te herleiden tot tradities binnen de islaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100