Waar komen de "nieuwe" zielen vandaan bij reïncarnatie?

Over het algemeen komen er meer mensen/dieren bij, dan dat er dood gaan. Waar komen dan de "nieuwe" zielen vandaan?

Alle zielen zijn immers al "in gebruik".

En hoe zou het gaan als het andersom is? Wat gebeurt er dan met de bestaande zielen die op dat moment niet op aarde zijn? Bijvoorbeeld bij een (natuur)ramp gaan er in korte tijd veel mensen/dieren dood, komen die zielen in een "wachtrij" voor een nieuw leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vraag heeft het antwoord eigenlijk al een klein beetje in zich he ?? Er zal vast wel iemand een leuke draai aan kunnen geven, maar uiteindelijk is het natuurlijk allemaal een kwestie van geloven, en voor geloven heb je geen bewijzen, aannemelijkheden of overtuigende argumenten nodig. Alle feiten die je noemt zijn voor de doorsnee niet-gelover al voldoende om ook geen enkele aanleiding te zien voor het eventuele geloof in reincarnatie.

Er zijn geen nieuwe zielen, die waren er nooit en zullen er nooit komen... Je weet niet eens wat ziel is, ziel is bezieling... En elk lichaam krijgt een bezieling, anders wordt het onbezield geboren... Dus bezieling is een natuurproces dat altijd opgaat... Zo lang er lichamen gevormd, samengesteld kunnen worden, wordt het bezield... Je vraagt toch ook niet hoe kan het dat er steeds lichamen bij komen, dat is veel meer een worden dat jouw vraag van die zielen... Maar is er weer een lichaam gemanifesteerd, dan is de bezieling evident... En die bezieling verdwijnt meteen als iemand sterft... Heb je nooit een dode gezien, leek die op de persoon daarvoor, nee dat is anders, want de bezieling maakt de mens levend, en die is weg... Vandaar... En die bezieling gaat nergens heen die stopt gewoon... Dus er loopt niets door... De mind moet tellen en rekenen, het bestaan maalt niet om de mind...

Ik heb ooit eens gehoord en gelezen dat zielen zich kunnen delen. Dat deze twee zielen zich vroeger of later weer willen terugvinden om weer compleet te zijn. Toegevoegd na 1 minuut: En andersom, stijgen sommige zielen door en komen niet meer terug in een menselijke gedaante.

Goede vraag. Maar ook een moeilijke vraag. Waar nieuwe zielen vandaan komen weet ik niet. Maar dat alle zielen 'ingebruik'zijn, dat geloof ik niet. Uit boeken die ik hierover gelezen heb blijkt dat zielen vaak een hele tijd 'aan de andere kant' blijven, of hoe je dat ook noemen wilt. Er bestaat geen wachtrij, zielen besluiten zelf wanneer het tijd voor hen is om weer terug te keren. Het begrip tijd is in het Universum sowieso heel anders dan hier op aarde, tijd zoals wij dat hier kennen schijnt daar niet te bestaan.

Los van het feit, dat er geen ziel is, zou er geen gebrek zijn, want als die er wel zou zijn, dan hak je een bestaande ziel in 2 stukken ('zielsplitsing' heet dat) en je kan weer een tijdje vooruit. Ik neem niet aan, dat een Nederlands kind een chinese ziel kan hebben: incompatible. Natuurlijk staan ze in de wachtrij: net als documenten bij een printer. De paus heeft een programma, waarmee hij alle zielen in de wachtrij kan verwijderen.

Er zouden naast de aarde best nog anderen plekken kunnen zijn waar de ziel naar toe kan gaan. Daarnaast denk ik ook dat er ook zielen zijn die mensen hier begeleiden, en ik geloof dat je naar elk moment in de tijd kan als ziel (je vorige leven zou dan dus in onze toekomst kunnen liggen). Zielen zijn niet op dezelfde manier aan tijd gebonden zoals wij (onze lichamen) dat zijn.